Mainos

Talvi ei ole ohi: Ennusteissa lisää lunta – "Pari aurinkoista pakkaspäivää tulossa"

Viikonloppuna sataa lisää lunta. Sää on kylmenemässä.

Lumipeite on palannut laajalti myös etelään ja länteen. Tänään runsaimmat lumisateet tulevat lännestä Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen sekä Etelä-Lappiin ulottuvalla vyöhykkeellä. Etelässä ja lounaassa sade on osittain räntää, vähiten sataa tänään idässä.

Yöksi sää pakastuu.

– Sataneet lumet jäävät maahan ja viikonloppuna sataa lisää lunta. Lauantaina saderintama on Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Lapin yllä, lumikuuroja tulee paikoin myös muualla. Lämpötilat ovat pääosin pikkupakkasella. Sunnuntaina sama meno jatkuu ja etelästä leviää jo uusi lumisadealue. Vielä maanantainakin tulee lumisateita, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lumikertymät ovat perjantaiaamusta sunnuntaihin 10-25 senttimetriä. Eniten lunta sataa ennusteen mukaan Meri-Lapista Keski-Lapin itäosiin ulottuvalla alueella.

Maanantain jälkeen sää poutaantuu ja pakkanen kiristyy, kun korkeapaineen selänne ulottuu Suomen ylle.

– Ensi viikko näyttää tätä viikkoa talvisemmalta. Siinä on pari aurinkoista pakkaspäivää tulossa viikon keskivaiheilla. Öisin lämpötilat voivat olla etelän -10 asteesta pohjoisen -20 asteeseen, päivisin on vähän lauhempaa. Loppuviikolla sää mahdollisesti lauhtuu ja tulisi sateita, ehkä pääasiassa lumena, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.