Mainos

Takaa-ajajat kiilasivat pariskunnan auton ojaan ja ryöstivät

Kauhajokelainen pariskunta joutui ryöstön kohteeksi Jalasjärven Ilvesjoella viime viikolla. Harvinaisen törkeästi suoritettu ryöstö oli kuin toimintaelokuvasta ikään.

Pariskunta oli ajamassa kotiin Etelä-Suomesta valtatie 3:a pitkin. Valtatieltä he kääntyivät hiljaisemmin liikennöidylle Ilvesjoen ja Ikkeläjärven kautta Kauhajoelle johtavalle maantielle.

Kuljettajana toiminut aviomies oli huomannut perässä ajaneen auton ja siirtynyt lähemmäksi tien reunaa, jotta takana tulevalla olisi hyvin tilaa ohittaa.

Takana tulleen auton kuljettaja ei ollut ohittanutkaan pariskunnan farmarimallista henkilöautoa normaalisti, vaan kääntänyt autonsa kiinni pariskunnan auton vasempaan kylkeen. Kookkaammalla autolla liikkeellä ollut ohittaja oli jatkanut kiilaamistaan, kunnes oli saanut työnnettyä pariskunnan auton ojaan.

Pariskunnan auto ajautui ojan pohjalle, mutta pysyi pyörillään, koska kuljettaja oli vähentänyt nopeutta helpottaakseen takana tulleen ohitusta.

Pariskunnan kiilannut ajoneuvo pysäytettiin muutaman kymmenen metrin päähän ojassa olleesta autosta ja siitä nousi ulos kolme mieshenkilöä.

Pariskunta oli luullut, että miehet olisivat tulleet katsomaan, miten ojaanajossa kävi, mutta heidän yllätyksekseen ensimmäisenä auton luo tullut mies oli potkaissut saman tien kuljettajanpuoleisen oven ikkunan rikki. Samalla toinen paikalle tullut mies oli tullut paikalle ja potkaissut etumatkustajan puoleisen oven ikkunan rikki.

Miehet olivat yrittäneet avata auton ovia ja päästä sisälle pariskunnan autoon, mutta se oli niin syvällä ojassa, että ovien avaaminen ei kunnolla onnistunut.

Yksi miehistä oli yrittänyt repiä matkustajana istunutta naista vaatteista ja päästä hänen taskuilleen. Samaan aikaan toinen mies oli hakannut rikotun ikkunan kautta kuljettajana toiminutta aviomiestä nyrkeillä kasvoihin.

Pariskunnan mukaan miehillä oli jonkinlaiset kaulaliinat kasvojensa peitteenä. Miehet olivat keskustelleet pariskunnan mukaan vieraalla kielellä. Ryöstäjät saivat saaliikseen vähäisen määrän rahaa etuistuimella istuneelta naiselta.

Kaikki kolme miestä olivat iältään noin 30-vuotiaita ja ruumiinrakenteeltaan hoikkia. Kaikki olivat pukeutuneet tummiin vaatteisiin. Havaintojen tekoa vaikeutti se, että tieosuus oli valaisematon.

Tähän mennessä suoritetuissa tutkimuksissa on selvinnyt, että kolmihenkinen ryöstäjäporukka on mitä todennäköisimmin ollut liikkeellä Opel Omega -merkkisellä sedan-mallisella henkilöautolla vm. 1998-2001. Auton oikeaan kylkeen on todennäköisesti jäänyt jälkiä törmäyksestä ja mahdollisesti punaista maalia ojaan kiilatusta autosta.

Epäiltyjen käyttämä Omega on väriltään vaalea/harmaa.

Mikäli lukijoilla on havaintoja kolmostieltä Riihimäki–Jalasjärvi välillä torstai-iltana 5.4. kello 21:00 - 24:00 liikkuneesta pariskunnan punaisesta Volkswagen Golf Variant -farmariautosta ja sitä mahdollisesti seuranneesta vaaleasta Opel Omega Sedan -henkilöautosta, pyytää poliisi kertomaan havaintoja. Myös Kauhajoen suunnassa perjantaina 6.4. klo 00:30 - 01:30 mahdollisesti tehtyjä havaintoja kaivataan. Havainnoista voi ilmoittaa virka-aikana Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen puhelimeen 0400-762009.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.