Mainos

Taiwan jatkaa varustelua Kiinan uhkailuista huolimatta

Taiwan aikoo jatkaa puolustusvoimiensa vahvistamista Kiinan tuoreesta uhkauksesta huolimatta. Kiina on uhannut saarta sodalla, jollei se aloita neuvotteluja jälleenyhdistymisestä.

-Armeija takaa kansallisen turvallisuuden. Siksi se vahvistaa edelleen taisteluvalmiuttaan huolimatta uusimmista uutisista, kertoo maan puolustusministeriön edustaja.

Puolustusministeriö ilmoitti kantansa sen jälkeen, kun Kiina oli julkisesti uhannut sodalla, jos saari kieltäytyisi toistuvasti yhdentymisneuvotteluista. -Jos Taiwanin viranomaiset kieltäytyvät rauhanomaisista neuvotteluista, Kiinan hallituksen on käytettävä kaikkia mahdollisia voimakeinoja, tiedotti Kiinan virallinen uutistoimisto.

Uhkaus sai aikaan vihaisia reaktioita Taiwanin maaliskuisten presidentinvaalien edellä, koska sitä pidettiin yrityksenä vaikuttaa vaaleihin.

Valtiollisen radion mukaan Taiwan on yhä ottamassa vastaan 728 amerikkalaista ohjusta ja 61 laukaisualustaa ensi viikolla. Radiossa kerrottiin myös, että Taiwan aikoo hankkia 460 uutta olaltalaukaistavaa ohjusta vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.