Mainos

"Taitaa olla käyttäjissä vika, jos vain Suomessa on tullut yksityisviestejä julki"

Kuohunta Facebookin Timeline-ominaisuuden eli aikajanan ja sinne vuotaneiden yksityisviestien ympärillä ei ota laantuakseen. Sekä uutisissa että itse palvelussa on puitu viime päivinä ongelmaa, joka näyttäisi koskevan vain Suomea.

Facebookin edustaja kielsi eilen tiedot yksityisviestin vuotamisesta. Yhtiön viestinnästä vastaava Jan Fredriksson totesi Helsingin Sanomille, että vuodetuiksi väitetyt yksityisviestit ovat vanhoja seinäkirjoituksia.

Myös tietoturvayhtiö F-Secure ilmoitti, ettei sille ole tullut vastaan todisteita yksityisviestien vuotamisesta.

–Emme ole nähneet mitään varmaa todistetta tästä. Ottaen huomioon, että Facebookin suomenkielinen versio on kaukana täydellisestä, kyseessä saattaa olla väärinkäsitys, F-Secure kertoi blogipostissaan.

Harva raportoi ongelmasta

Facebookissa aiheen ympärillä kiehuu silti. Moni käyttäjä väittää yhä kiven kovaan, etteivät vuotaneet viestit ole vanhoja seinäposteja.

– Sorry epäilijät, mutta minun Timelinestani todellakin löytyi privaattiviestejä. Niitä ei 100 prosentin varmuudella ole kirjoitettu toisen seinälle, eikä edes pikaviestinä, vaan lähetetty postilaatikkoon. Erittäin arkaluontoisia juttuja oli eräänkin henkilön viestissä. Että onneksi tarkistin, eräs käyttäjä toteaa aiheesta MTV3:n uutisten Facebook-keskustelussa.

Samanlaisia kertomuksia on tullut tänään vastaan Facebookissa monilta muiltakin. Eräs ongelma saattaa olla se, että harva kertoo raportoineensa ongelmastaan Facebookille. Moni totesi lähinnä tuhonneensa julkitulleet viestit.

– On muuten jännää, miten jotkut eivät usko tuttua ihmistä, että siellä oikeasti on Inboxista vuotanut aikajanalle juttuja, vaan kumartavat vain Facebookin tiedottajia kohti, että ei ole mahdollista.

– FB:llä nyt on ennenkin kiistetty ongelmia etenkin tietoturvan tiimoilta. Itseäni harmittaa lähinnä, kun en ilmoittanut asiasta. Poistin kyllä matskut, mitä olin kirjoitellut kaverille. Omalla aikajanalla ne eivät näkyneet syksyn mittaan, mutta nyt aikajanan käyttöönsä saaneelle ne olivat tulleet esiin!

Suomalaiset FB-tumpeloita?

Facebookissa on myös ihmetelty sitä, miksei muissa maissa ole esiintynyt vastaavia ongelmia yksityisviestien kanssa, nyt kun Timeline on yhä useampien käytössä.

–Kyllä taitaa käyttäjissä olla vika, jos "yksityisviestejä" on tullut julki ainoastaan Suomessa.

Toiset eivät kuitenkaan usko, että suomalaiset olisivat Facebook-käyttäjinä yhtään sen tumpelompia kuin muut. Selityksiä onkin myös etsitty muualta.

– Onko suomalaiset tarkimpia omasta yksityisyydestään ja huomaavat asian paremmin kuin leväperäiset jenkit? Vai onko vika FB:n koodissa suomalaislokalisoinnissa?

Oli miten oli, kuohunta aiheen ympärillä on saanut myös irvailijat liikkeelle. Facebookissa onkin alkanut kiertää myös tämänlaisia ohjeita aikajanan käyttöönottoon.

– Rakkaat ystävät, nyt kun Timeline tulee Facebookiin, on aika käydä läpi alusvaatteesi. Jos kaapista löytyy jotkut kuluneet, rikkinäiset tai omituisen väriset alusvaatteet niin polta ne välittömästi, muuten ne näkyvät kaikille kavereillesi ja heidän ala-asteaikaisille ikätovereille, viestissä naljaillaan.

– Mene vaatteiden luo --> kerää yllämainitut kappaleet pois --> mene ulos --> laita alusvaatteet yhteen kasaan --> kaada bensaa niiden päälle --> sytytä tulitikku / sytkäri --> siirrä valittu tuli kasan välittömään läheisyyteen --> Kun vaatteet syttyvät paista vaikka makkara.

(Jutun kommentit on kerätty Facebookissa toimittajan jututtamilta henkilöiltä sekä MTV3:n uutisten Facebook-keskustelusta)

Vikaa vai ei?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.