Mainos

Timeline-uudistuksen muistilista: Mitä Facebook ei kerro?

Facebookin Timeline-uudistus leviää vauhdilla yhteisöpalvelussa. Viimeisimpänä uudistus on sisällytetty iPhone-sovellukseen, jonne on niin ikään ilmestynyt vuosien taakse ulottuva aikajana ja kansikuva.

Toistaiseksi uudistus tulee käyttäjälle voimaan tämän omasta pyynnöstä. Kun käyttäjä näkee palvelussa kaverinsa aikajanan, palvelu ilmoittaa mahdollisuudesta ottaa se käyttöön itsellekin. Tällöin käyttäjä saa viikon verran aikaa muokata aikajanaa ennen kuin se näkyy kavereille. Vaihtoehtoisesti käyttäjä voi ottaa uudistuksen käyttöön osoitteessa http://www.facebook.com/about/timeline. Esittelysivu kertoo, miten julkaisuja voi korostaa ja täydentää uusin tavoin.

Mitä käyttäjän pitäisi vielä tietää?

Julkaisujen poistaminen vie aikaa. Jos olet käyttänyt palvelua innokkaasti monta vuotta ja olet huolissasi yksityisyydestäsi, varaudu klikkailemaan monta kertaa. Jotkut käyttäjät ovat viritelleet profiileitaan jopa erillisten automatisointiohjelmien avulla, mutta kuluttaneet touhuun silti monia päiviä.

Lisäksi vanhoilla nettiselaimilla näkymä saattaa käyttäytyä arvaamattomasti, joten päivitä selaimesi ennen urakan aloittamista. Oleellisin tieto mobiilikäyttäjälle on se, että julkaisun poistamis- ja piilotusvaihtoehdot tulevat esiin vaakapyyhkäisyllä.

Facebook ei anna tarkkaa tietoa siitä, milloin profiilit muuttuvat automaattisesti aikajanoiksi. Uudistuksen ilmoitetaan tulevan käyttöön ”lähiviikkoina”. Vastaavaa sanamuotoa yhtiö on käyttänyt aikaisemminkin, mutta aika on venynyt aina pariin kuukauteen asti. Tiedossa ei ole, saavatko käyttäjät valmistautumisaikaa automaattisen päivityksen jälkeen. ”Kun se on valmis, näet ilmoituksen vanhan profiilisi ylälaidassa”, palvelussa kerrotaan.

Käyttäjiä on kuunneltu

Kyseessä on nyt ensimmäinen kerta, kun Facebook tarjoaa tavallisille käyttäjille mahdollisuutta varautua palvelun uudistumiseen. Kehittäjäksi ilmoittautumalla Timelinen on saanut jo syyskuusta lähtien. Yhtiöstä on kerrottu julkisuuteen, että uudistusten sisäänajossa luotetaan edistyneisiin käyttäjiin, jotka auttavat omia kavereitaan ottamaan muutoksia käyttöön.

Valmistautumisajan voi katsoa johtuvan käyttäjien palautteen kuuntelemisesta tai puhtaasti rahasta. Wall Street Journalin mukaan Facebook valmistelee listautumista pörssiin ensi vuoden keväänä tai alkukesästä. Tavoitteena on yli sadan miljardin markkina-arvo.

Löysitkö vastauksen Timeline-ongelmaan? Vinkkejä päivitykseen? Osallistu keskusteluun MTV3 Uutisten Facebook-sivulla.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.