Mainos

Taistelut yhä lähempänä Kabulia

Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin ammuttiin tänään useita raketteja samalla kun entisen puolustusministerin Ahmad Shah Masoodin johtamat syrjäytetyn hallituksen joukot lähestyivät pääkaupunkia. Taliban-sissit ja Masoodin joukot kävivät taisteluja Kabulin pohjoispuolella.

Masoodin kerrottiin edenneen noin 20 kilometrin päähän pääkaupungista. Hänen edustajansa arvion mukaan syrjäytetyn hallituksen joukot ovat Kabulissa sunnuntain tai maanantain kuluessa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Kabulia tulitettiin raketein sen jälkeen kun ääri-islamilainen Taliban-liike valtasi kaupungin kolme viikkoa sitten ja määräsi sinne tiukan islamilaisen lain. Raketteja osui ainakin Kabulin lentokentälle.

Talibanin radion mukaan sissiliike on tuonut ainakin 800 miehen suuruiset lisäjoukot puolustamaan kaupunkia Masoodin hyökkäykseltä.

Taistelujen äänet kuuluivat sunnuntaiaamuna Kalakanin kylästä, joka sijaitsee noin 30 kilometriä pohjoiseen Kabulista. Talibanin taistelijat tulittivat kylän ympäristöä tykein ja kranaatinheittimin. Talibanin johto on torjunut Masoodin vaatimuksen lähteä Kabulista ja säästää se uudelta verilöylyltä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.