Mainos

Taistelut taukosivat Kashmirissa

Intian ja Pakistanin tukemien muslimisissien väliset taistelut kiistellyssä Kashmirissa ovat hiljenneet sissien aloitettua vetäytymisensä alueelta.

Taistelut taukosivat ensi kertaa kahteen kuukauteen Intian ja Pakistanin eilen solmiman sopimuksen ansiosta. Maat sopivat "joukkojen irtautumisesta taistelukosketuksesta", mutta Intian viranomaiset ovat kuitenkin korostaneet, että varsinaisesta tulitauosta ei ole vielä sovittu. Sopimukseen päästiin samaan aikaan, kun Intia ilmoitti olevansa lähellä täydellistä voittoa sissien karkottamisessa alueelta.

Intia on sanonut joukkojensa olevan edelleen täydessä valmiudessa ja jatkavan kaksi kuukautta jatkunutta kampanjaansa. Intian mukaan sen armeija ei aio vetäytyä asemistaan. Intian turvallisuusneuvonantajan Brajesh Mishran mukaan muslimisissien aloitettua vetäytymisensä on toivoa siitä, että tilanne tulitaukolinjalla rauhoittuu viikon sisällä.

Intia ja Pakistan ovat kiistelleet Kashmirin hallinnasta koko itsenäisyytensä ajan. Tänä kesänä rajalla puhjenneet taistelut ovat olleet kiivaimpia 30 vuoteen. Intian antamien virallisten tietojen mukaan taisteluissa on saanut surmansa 333 intialaista sotilasta ja 679 muslimisissiä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.