Mainos

Taifuuni Haikui täytti vedellä kengät, kodit ja kadut

Lähes kaksi miljoonaa ihmistä on evakuoitu Kiinassa taifuuni Haikuin vuoksi. Haikui iski Kiinaan keskiviikkona tuoden mukanaan jopa 110 kilometrin tuntivauhtia puhaltavat tuulet. Satoja lentoja Shanghaissa ja muissa kaupungeissa on jouduttu perumaan.

Yli 1,5 miljoonaa asukasta on evakuoitu itäisestä Zhejiangin maakunnasta. Lisäksi 252 000 ihmistä evakuoitiin Shanghain lähiseuduilta.

Viranomaisten mukaan joillakin alueille itä-Kiinassa sateita odotetaan tulevan jopa 400 millimetriä.

Shanghain paikallisviranomaiset ovat kehottaneet kaikkia asukkaita pysyttelemään sisällä. Rakennustyömaat ja puistot on suljettu määräyksellä.

Kaupungin kaduilta on löytynyt kuitenkin muutamia rohkeita, jotka ovat uhmanneet säätä.

– Tuuli on aika voimakas. Ja myös sade on rankkaa. Silloin tällöin sateenvarjo kääntyy nurin ja on erittäin vaikea saada sitä takaisin oikeinpäin. Koko kroppani on nyt märkä ja kenkäni täynnä vettä. Yritin ensin valita kuivan reitin, mutta kaikki on nyt märkää. Joten sillä ei ole enää väliä, kaupungissa turistina oleva Li Xuzhe kertoi uutistoimisto Reutersille.

– Aluksi sade ei ollut niin rankkaa, mutta tuuli oli voimakas. En pysty edes pitelemään sateenvarjoani. Myöhemmin tunsin sekä sateen että tuulen voimistuvan. Sateessa kävelemisestä tuli hyvin vaikeaa, Wu totesi puolestaan.

(MTV3 - Reuters - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.