Mainos

MTV3:n toimittaja tulvivassa Manilassa: Kulkutaudit uhkaavat

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa katastrofi alkaa olla lähellä.

– Täällä Manilassa on tullut vettä kuin saavista kaatamalla jo yli viikon ajan. Etenkin matalalla sijaitsevat rakennukset ovat täysin veden varrassa, kuvaa kaupungissa lomaileva MTV3:n kirjeenvaihtaja Maarit Roiha.

Roihan mukaan erityisesti slummien tilanne on kamala, sillä viemäröinti on niissä surkeassa kunnossa, eikä vettä voi johtaa mihinkään.

– Tässä ihan lähellä joen rannassa on ihmisiä, jotka kahlaavat polviaan myöten vedessä ja yrittävät pelastaa perheitään ja omaisuuttaan tulvavesien alta. Pahiten ovat kärsineet jokien rannassa ja rinteessä olevat slummialueet, joista lähtee helposti mutavyöryjä ja asumukset vyörävät mutien mukana alas, Roiha kuvaa.

Sateenvarjo ei auta

Kaupunkilaiset ovat Roihan mukaan erittäin huolissaan tulvista, vaikka rankat sateeet ovat maassa hyvin tavallisia. Näin korkealle tulvat ovat kuitenkin nousseet viimeksi kolme vuotta sitten.

– Sekä Manilaan että sen ulkopuolelle perustetuissa vastaanottokeskuksissa on kymmeniätuhansia ihmisiä. Nyt pelätäänkin, että kulkutaudit alkavat levitä muutaman päivän sisällä.

Roihan mukaan paikallisen ilmatieteenlaitoksen ennusteet vaihtelevat jatkuvasti, eikä sateiden loppumisesta ole tarkkaa tietoa.

– Tänä aamuna punaisena annettua myrskyvaroitusta lievennettiin. Nyt se on taas punainen eli se sadetilanne ei välttämättä hellitä huomennakaan. Ulos ei juuri viitsi mennä, sillä ulkona kastuu läpimäräksi, eikä sateenvarjo auta pätkääkään, sanoo Roiha.

Yli miljoona ihmistä taistelee Filippiineillä monsuunisateiden aiheuttamia tulvia vastaan. Kuolonuhrien määrä pääkaupungissa Manilassa ja läheisissä maakunnissa on noussut jo 20:een. Yhteensä saarivaltion rankkasateissa on kuollut yli 70 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.