Armoton kohtalo MM-kisojen alla – kiekkolupaus vuosiksi ulos maajoukkueesta

Sveitsin jääkiekkomaajoukkueesta kieltäytymisellä on ankarat seuraukset. Yksi maan suurimmista lupauksista, 19-vuotias Lian Bichsel on saanut pitkän porttikiellon maansa edustusjoukkueeseen.

Blickin mukaan Bichsel on ehtinyt kieltäytyä maajoukkuetoiminnasta urallaan kahdesti. Aiemmin urallaan hän on vastannut kertaalleen kieltävästi U20-maajoukkueen toimintaa koskien. Tällä kaudella Bichsel on sanonut "ei" myös miesten maajoukkueelle.

Puolustaja maksaa valinnoistaan kovaa hintaa. Hänet on suljettu miesten maajoukkueen toiminnasta ainakin kahden vuoden ajaksi. Rangaistusaika pitää sisällään muun muassa kevään Tshekin MM-kisat, vuonna 2026 Sveitsissä järjestettävät MM-kotikisat sekä Italian olympialaiset.

– Se ei olisi reilua niitä pelaajia kohtaan, jotka vastaavat myönteisesti, Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischer perusteli seurauksia Blickissä.

Sveitsiläismedian mukaan ankara käytäntö ei ole ollut viime vuosina tavaton. Myös Fabrice Herzog, Dean Kukan, Denis Malgin, Simon Bodenmann, Dominik Schlumpf ja Théo Rochette ovat kaikki olleet väliaikaisesti suljettuna maajoukkueen toiminnasta kieltäydyttyään kutsusta. 

Bichsel pelaa tällä hetkellä lainalla Ruotsin SHL:n finaalisarjassa sensaatiojoukkue Röglen paidassa. Puolustajalupaus ratkaisi maalillaan toisen finaaliottelun voiton, kun Rögle tasoitti otteluvoitot 1–1:een.

Bichsel on NHL-seura Dallas Starsin sopimuspelaaja. Hän on kesän 2022 1. kierroksen 18. varaus.

Blick tietää kertoa, että Sveitsi on saamassa Tshekin MM-turnaukseen useamman NHL-vahvistuksen. Nino Niederreiter, Pius Suter ja Roman Josi ovat kaikki maajoukkueen käytettävissä. 

Myös Kevin Fiala on vastannut myöntävästi, mutta toukokuussa odotettava perheenlisäys voi vaikuttaa MM-kisamatkaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat