Mainos

Taidonnäytteet tulossa ammattikouluihin

Taidonnäyte järjestetään yhteistyössä työelämän kanssa oppilaitoksissa tai työpaikoilla.

Ammatilliseen peruskoulutukseen on tulossa lähivuosina uudenlaista sisältöä. Uutta on se, että opiskelijat pääsevät näyttämään taitojaan aidoissa työelämän tilanteissa kolmesta viiteen kertaan opiskelujensa aikana. Niin sanottu ammattiosaamisen näyttö eli opiskelijan taidonnäyte myös arvioidaan.

Osaamisen näytöt ovat tulossa kaikkiin peruskoulutuksen tutkintoihin, kun meneillään oleva kokeiluvaihe päättyy. Kaavailujen mukaan uuteen käytäntöön siirrytään viimeistään elokuun alussa 2006, ja täydessä laajuudessaan se alkaisi toimia vuonna 2009.

Asiaa valmistellaan parhaillaan opetusministeriössä, kertoo ammatillisen koulutuksen yksikön johtaja Timo Lankinen ministeriöstä. Hallitus aikoo antaa syksyllä esityksen lainmuutoksista, jota näytöt vaativat.

Näyttö järjestetään yhteistyössä työelämän kanssa oppilaitoksissa tai työpaikoilla. Tavoitteena on mitata sitä, kuinka hyvin opiskelija on omaksunut opintojensa tavoitteet ja miten hän hallitsee työelämässä vaadittavat taidot.

Näytöillä pyritään myös varmistamaan koulutuksen laatua ja yhtenäistämään arviointia. Parhaillaan käynnissä olevaan kokeiluvaiheeseen kuuluu yli 70 projektia eri puolilla Suomea. Opetushallituksesta kerrotaan, että kokemukset ovat olleet suurimmaksi osaksi myönteisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.