Mainos

Taideväärennökset idästä Pohjolan kautta keski-Eurooppaan

Suomi ja Ruotsi ovat ruotsalaisasiantuntijan mukaan maita, joiden kautta Venäjällä väärennettyä taidetta virtaa länsimarkkinoille. Väärennetyn taiteen ja antiikin määrä markkinoilla on jo nyt merkittävä.

Tukholmassa tänään avattavilla antiikkimessuilla on esillä poikkeuksellisesti aitojen esineiden lisäksi aitoja väärennöksiä. Ei myynnissä, vaan opiksi ja ojennukseksi asian harrastajille.

Pohjoismaiden suosituimman antiikkiohjelman asiantuntijat ovat lisäksi valmiita neuvomaan ja opastamaan aidon ja väärän erottamisessa. Kukaan kun ei ole täysinoppinut väärennösten tunnistamisessa.

- Ei niin viisasta olekaan. Antiikkia ostetaan sydämellä ja silloin voi saada kaupanpäällisinä jos toisenkin erehdyksen. 100 000 kruunun ostoissa ei kuitenkaan saa erehtyä. Tuhannen kruunu tasoiset virheet voi kyllä sietää, asiantuntija Jan Ribbhagen Antikrundanista kertoo.

Taideväärennöksiä maailmalla liikkuu yllättävän paljon. Sylttytehtaistakin tiedetään melkoisesti.

- Voi sanoa, että varsinkin maalauksia, akvarelleja, öljytöitä ja muita, joilla on mystinen alkuperä tulee idän suunnasta, Suomen ja Ruotsin kautta länteen. Venäjältä erityisesti. Tämä on fakta, asiantuntija Bo Knutsson Antikrundanista kertoo.

Taide ja antiikki ovat mainioita ihastuksen kohteita. Asiantuntijoiden neuvo on kuitenkin ehdoton. Ei sikaa säkissä, luotettavat kauppiaat ja muut alan tuntijat antavat kyllä apua, virheet voivat tulla turhankin kalliiksi.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.