Haluaisitko tietää, jos nainen on kanssasi vain siksi, ettei saanut parempaakaan? Miehet vastaavat

Miksi mies on naisen alapäätä kohtaan niin kovakourainen? Miehet vastaavat 1:03
Miksi mies on naisen alapäätä kohtaan niin kovakourainen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa raati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Tiedän lähipiiristäni useampia parisuhteita, joissa nainen on niin sanotusti vain tyytynyt kumppaniinsa, jotta rinnalla olisi 'joku'. On siis menty nuorena yhteen ihan ok -miehen kanssa, ja nyt kitkutellaan eteenpäin, koska ei viitsitä tai uskalleta tehdä muutosta. 

Ymmärrykseni mukaan miehet näissä suhteissa ovat tyytyväisiä ja elelevät tietämättöminä naisen todellisista tunteista, vaikka oikeasti nainen ei vain mukavuussyistä tai esimerkiksi pelkojen takia ota eroa, vaikka mies ei puheiden perusteella ole se oikea tai edes puoliksi oikea... 

Mies, haluaisitko tietää, jos kanssasi ollaan siksi, että sinuun on 'vain tyydytty'? Mitä sanoisit naiselle, jos saisit tietää, että hän on kanssasi vain kätevyyden takia?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Olisin halunnut tietää paljon aikaisemmin. Epäilin tilannetta kyllä useasti, tunnustuksesta ei kauaa, kun jo asutaan erillään. 25 vuotta kulissiliitto. Voin kertoa, että raskasta oli."
– 47, eronnut

"En tahtoisi olla semmoisessa parisuhteessa."
– 42, avioliitossa

"Haluaisin tietää. Mutta itse olen ollut myöskin suhteessa mukavuussyistä ja tiedän, että sen myöntäminen voi olla itselleenkin vaikeaa, saati sitten kertominen kumppanille."
– 33, sinkku

"Miehenä, tämän kokeneena, on tätä vaikea ymmärtää. Miksi pitää mennä naimisiin, rakentaa talo ja tehdä lapset, jos toinen ei ole se oikea? Kesti hetken päästä asiasta yli, mutta nyt vain säälin häntä, koska ei hän vieläkään tiedä, mitä haluaa."
– 44, parisuhteessa

"Haluaisin tietää. Sanoisin naiselle, että tahdon olla parisuhteessa, enkä mikään talon kunnossapitäjä."
– 27, avoliitossa

"Kun miehenä en ole ajatustenlukija, haluaisin mielelläni tietää, jos parisuhteessa on jotain näin perustavanlaatuisesti pielessä. Pienet vihjeet eivät mene perille, mies tarvitsee ihan selviä sanoja."
– 55, naimisissa

"Haluaisin tietää, haluaisin, että se nainen, jota rakastan, saisi olla oikeasti onnellinen. Ikävä kyllä epäilen vahvasti, että meillä on asia juuri näin. Rakastan suuresti vaimoani edelleen, melkein 30 vuoden jälkeen, mutta olen pitkään jo aistinut, ettei hän tunne samoin."
– 51, naimisissa

"Rehellisyys on aina lyhin tie onneen, vaikka se joskus saattaa satuttaa. Jos mietit muutosta, puhu ääneen ja anna toisellekin mahdollisuus ymmärtää. Usein omien mietteiden avaaminen toiselle saattaa jo avata solmuja ja antaa uutta perspektiiviä."
– 52, naimisissa

"Kyllä todellakin pahastuisin, jos saisin kuulla asian olevan näin. Se olisi iso järkytys, jos on luullut vuosien tai vuosikymmenten ajan, että rakkaus on molemminpuolista."
– 23, sinkku

"Suhde päättyisi välittömästi, jos saisin tietää, että minuun ollaan vain tyydytty. Onneksi asun elämänkumppanini kanssa ja tiedän, että näin ei ole."
– 32, avoliitossa

"Kyllä tilanteesta pitäisi pystyä puhumaan ja päätyä yhteiseen ratkaisuun. Yhdenlaista pettämistähän tuo nykytilanne on ja paheksun naisen valintaa kitkuttaa ja vaieta. Voiko tuo olla naiselle mukavuussyy? Hänhän pilaa elämänsä."
– 67, parisuhteessa

"Turha siinä olisi mutista. Rouva voisi kernaasti lähteä hakemaan sitä oikeaa, se varmasti olisi molemmille parasta."
– 40, naimisissa

Alla näet seuraavan kysymyksen – mies, miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä miehiltä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:


Lue myös:

    Uusimmat