Mainos

Tähtivieraana Sipe Santapukki

Kun istuu keikkabussissa tuntikausia vuodesta toiseen, voi joko tylsistyä tai alkaa ajatella. Apulannan rumpali Sipe Santapukki on valinnut jälkimmäisen vaihtoehdon ja suhtautuu elämään loputtoman uteliaasti. Joskus uteliaisuus voi olla kohtalokasta, mutta nyt se siivitti Santapukin Helmen tähtivieraaksi.

Kohtaloon ja johdatukseen uskominen tuntuu juuri nyt houkuttelevammalta kuin koskaan. Syy siihen harppoo myöhästyjän kiireisillä askelilla kohti Helmen tähtivieras-haastattelua. Muusikko Sipe Santapukki saapuu analyysiin oudon virittyneenä, kunnes paljastuu, että hän kaipaa kipeästi valoa yksityiselämänsä myllerryksiin. Me taas Helmessä olemme vailla fiksua ja analyyttistä haastateltavaa, joten toiveet ja pyrkimykset kohtaavat lähes kolahtaen.

– Tää on hieno juttu ja odotan analyysiltä paljon. Oletan, että siinä tulee esille Jousimiehelle tyypillinen liikkuvuus elämässä yleensä, mutta sen lisäksi kaipaisin kriisinhallinnallisia neuvoja yksityiselämän puolelle, Santapukki pohtii samalla kun hörppii kahvia.

Kommentti paljastaa Santapukin tiedostavan jo aika hyvin omat astrologiset ulottuvuutensa. Se taas selittyy sillä, ettei mies ole ensi kertaa nokakkain astrologin kanssa.

– Mulle on tehty vuosia sitten vastaavanlainen analyysi samaan aikaan bändikaveri Toni Wirtasen kanssa. Meillä ei silloin mennyt Apulannassa kovin hyvin ja apua tulehtuneeseen tilanteeseen haettiin astrologilta. Ja korniahan se oli, mutta käynti ammattilaisella auttoi. Astrologi pilkkoi analyysissään meidän luonteenpiirteet sellaisiin paloihin, että toisen käytöstä pystyi ymmärtämään paremmin, Santapukki muistelee.

Elämäntyönä Apulanta

Käynti astrologilla on totisesti tuottanut tulosta. Vuonna 1991 perustettu Apulanta on tahkonnut Suomen oloissa huipputasolla jo pitkään – siitä todistavat viisi platina- ja viisi kultalevyä. Uusin pitkäsoitto, äskettäin julkaistu Kuutio on sekin noussut Suomen virallisen albumilistan kakkoseksi. Uusi levy merkitsee omakustanteena Santapukille myös hyppyä tuntemattomaan.

– Kyllä se oli ihan oikeasti meille taloudellinen riski. Me otettiin siitä hirveän iso ensipainos ja siinä vaiheessa, kun levyt kannettiin mun olohuoneeseen, me ei todellakaan tiedetty miten levy tulee myymään.

Riskinotto näyttää kannattaneen ja Apulannan taival jatkuu entiseen tapaansa. Santapukki laskee soittaneensa bändissä enemmän kuin puolet elämästään.

– Täytän loppuvuodesta 31 vuotta ja olen ollut osa Apulantaa 17 vuotta. Jo pelkästään nämä luvut kertovat sen, että bändi on mulle iso osa elämää ja ajatuksia. Se ei ole vain työ tai elämäntapa, se on elämäntyö. Sen vaikutuksen huomaa myös yksityiselämässä, sillä bänditoverit ovat muodostuneet parhaiksi ystäviksi. Se on samalla kertaa kaunista ja traagista, Santapukki filosofoi.

Valoa painajaiseen

Muusikko Sipe Santapukki ja astrologi Merja Hirvisaari sukeltavat tähtikartta-analyysissä syville vesille jo ensiminuuteista. Yksityiselämänsä solmuja aukova Santapukki haluaa löytää vastauksia oman elämänsä haasteisiin.

– Sipe vaikuttaa tähtikartalla mielenkiintoiselta tyypiltä. Hän on Jousimies, mutta nouseva Vaaka, eli kahden hyvin erilaisen energian yhdistelmä. Sipen elämän haasteellisuus viime vuosina selittyy Plutolla, joka on nyt vaihtamassa paikkaa ja jättää Jousimiehet 12 vuoden painajaisen jälkeen, Merja Hirvisaari paljastaa.

–Tämän ovat varmasti huomanneet muutkin Jousimiehet, sillä elämä on ollut 12 vuoden aikana melkoista puurtamista. Siksipä onkin mukava todeta kaikille Jousimiehille, että painajainen päättyy pian, nimittäin 27.11.2008, Hirvisaari tarkentaa.

Astrologin yllättävän täsmällinen ilmoitus saa Santapukin hiljaiseksi mutta huojentuneeksi.

– Onhan tuo aika lohdullista. Luotan kuitenkin siihen, ettei kenellekään anneta vastoinkäymisiä omia voimia enempää. Eli ne joilla on ollut viime aikoina raskasta, niin terveisiä vaan ja onnittelut, te taidatte olla tosi vahvoja, kun selviätte murtumatta, Santapukki pohtii.

Täydellistä suhdetta vailla

Astrologi Hirvisaari huomaa tähtikarttaa tutkiessaan, että Santapukki on oikeastaan moninkertainen Jousimies.

– Jousimiehen merkitys hänen kartassaan on erityisen vahva, sillä siitä löytyy paljon planeettoja pakkautuneena juuri Jousimiehen kohdalle. Kartan merkittävin tekijä on kuitenkin ykköshuoneen Pluto, joka tuo elämään syvällisiä sävyjä. Sanoisinkin, että jos tavallinen Jousimies on maailmanmatkaaja, niin Sipe tekee sitä matkaa omaan sisimpäänsä. Ja Sipeä tässä kuunnelleena täytyy sanoa, että hedelmällisiä ovat tuloksetkin, fiksua ja analyyttistä pohdintaa, Hirvisaari innostuu.

Siinä missä Santapukki vaikuttaa syvälliseltä ajattelijalta, aivan yhtä lupaava ei ole hänen karttansa rakkauden suhteen.

– Parisuhde on Sipelle haasteellinen, koska hänen parisuhteen huoneensa on Oinaassa. Se tuo suhteisiin usein itsepäisyyttä. Jousimiehenä Sipe on sinänsä jo ensisilmäyksellä rakastuja ja tätä vaikutelmaa vain korostaa se, että hänellä on kuu Oinaassa. Hän kuitenkin myös tuntee hyvin syvästi ja tavoittelee ihmissuhteissa täydellisyyttä, astrologi paljastaa.

Sipe nyökyttelee myöntyväisenä.

– Tunnustan, olen idealisti elämän suhteen yleensä ja etenkin ihmissuhteissa. En ole ikinä seurustellut vain huvikseni, vaan tavoittelen aina elämää suurempaa kokemusta. Tällainen täysiä eläminen jättää jälkeensä syviä kokemuksia, mutta on myös aika raskasta. Varsinkin, jos ihmissuhteeseen lataa niin suuret odotukset, että niiden toteuttamiseen menee kaikki aika ja energia, Santapukki pohtii.

Uusi uljas Santapukki

Tähtikartan analysoiminen kiinnostaa lopulta Santapukkia niin paljon, että hän suunnittelee palaavansa toistamiseen Hirvisaaren juttusille. Välittömään tiedonjanoon hän saa mukaansa nivaskan papereita. Ne hän aikoo lukea ja pohtia muutenkin oppimaansa.

– Olen aina pitänyt oppimista tärkeänä, paitsi ehkä koulussa. Mua kiinnostaa nähdä maailmaa erilaisten ihmisten ja ajatusten kautta ja on kiva saada uusia kokemuksia siitä, miten tätä elämää voi elää. Tämä analyysi on ollut avartava juttu. Nyt aion laittaa henkisen hyvinvointini kuntoon ja elää elämää taas hitusen onnellisempana ihmisenä.

Siispä fanit, silmät tarkkana! Me täällä Helmessä otamme innolla vastaan kaikki keikkahavainnot aiempaa tasapainoisemmasta Santapukista.

Teksti: Marjo Tiitto

Kuvat: Marjo Tiitto, MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.