Mainos

Tähtitoimittaja Woodward mukana CIA-vuotojupakassa

CIA-agentti Valerie Plamesta on saatettu tietää Washingtonin sisäpiireissä luultua laajemmin.

Varapresidentin neuvonantajan Lewis Libbyn syytettyjen penkille johtaneessa CIA-vuotojupakassa on noussut esiin uusi nimi. Washington Post -lehden toimittaja Bob Woodward kertoo tienneensä CIA-agentti Valerie Plamesta lähes kuukautta ennen kuin hänen henkilöllisyytensä vuodettiin julkisuuteen.

Woodwardista tuli maailmankuulu 1970-luvulla, kun hän oli paljastamassa presidentti Richard Nixonin eroon johtanutta Watergate-skandaalia. Woodwardin todistus tässäkin skandaalissa voi nousta merkittäväksi. Se viittaa siihen, että Plamesta tiedettiin Washingtonin sisäpiireissä tähän asti luultua laajemmin sekä siihen, että alkuperäinen vuotaja saattaa olla joku muu kuin Libby.

Woodward kertoi asiasta suuren valamiehistön kuulusteluissa ja julkisuuteen antamassaan lausunnossa. Woodward oli kuullut George W. Bushin hallinnon virkamieheltä kesällä 2003, että Plame työskentelee CIA:ssa joukkotuhoaseiden analyytikkona.

Woodward sanoi, ettei tiennyt tiedon olevan salaista. Lähde ei ollut maininnut Plamea nimeltä, vaan puhunut pelkästään suurlähettiläs Joseph Wilsonin vaimosta. Suurlähettiläs Wilson arvosteli julkisesti Irakin sotaa kesällä 2003.

Vähän myöhemmin tunnettu politiikan kolumnisti paljasti kirjoituksessaan, että Wilsonin vaimo Valerie Plame työskentelee CIA:ssa. CIA-agentin henkilöllisyyden vuotaminen on rikos. Erikoissyyttäjä luki viime kuussa syytteet Libbylle, jota pitää vuotajana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.