Tähtiaituri paljasti Turussa: Kivut jatkuvat – putosi vuodeksi sivuun

100 metrin aitojen MM-hopeamitalisti Britany Anderson jäi Paavo Nurmi Gamesissa muun muassa Suomen Reetta Hurskeen taakse. Jamaikalaishuippu on tänä vuonna palannut polvivamman aiheuttamalta vuoden kilpailutauolta ja on yhä kaukana uransa rivakimmasta kyydistä.

Anderson kaatui viime vuoden keväällä pahasti aidalla ja kuuli polvestaan ison pamauksen. Polven eturistiside ja nivelkierukka repeytyivät, ja Andersonin sen vuoden kilpailut jäivät helmikuussa käytyihin hallikisoihin.

Anderson palasi tositoimiin pitkän tauon jälkeen tämän vuoden helmikuussa hallissa ja on sittemmin huhtikuusta lähtien juossut ulkokisoja. Kolmessa kisassa aikaa on vierähtänyt tänä vuonna yli 13 sekuntiakin, eivätkä kauden parhaatkaan noteeraukset ole hänen aiempiin vuosiinsa nähden päätä huimanneet.

Turun Paavo Nurmi Gamesissa Anderson kellotti 100 metrin aidoissa sesongin parhaansa, 12,87. Sillä irtosi kuudes sija. Yhdysvaltain Nia Ali (12,48) voitti, ja muiden muassa Reetta Hurske oli Andersonin edellä neljänteen sijaan oikeuttaneella ajallaan 12,82.

Reetta Hurske väläytti kaksi kelpoa juoksua – "Tyytyväinen tämän päivän vetoihin" 2:31
Näin Reetta Hurske kommentoi Paavo Nurmi Gamesin antiaan.

Vuoden 2022 MM-hopeamitalisti Anderson on kyseisenä vuonna aitomallaan Jamaikan ennätyksellä 12,31 kaikkien aikojen kymmenenneksi nopein nainen pika-aidoissa. Oma ennätysaika on matkalla tällä hetkellä silti edelleen "ikuisuuden", yli puolen sekunnin päässä.

"Tuntuu fantastiselta olla takaisin"

Anderson sanoi MTV Urheilulle olleensa tyytyväinen kisaansa Paavo Nurmi Gamesissa.

Tavoitteena oli tehdä täällä parhaani. Arvioin tehneeni niin osassa juoksua, hän kertoi ja totesi, että pystyisi pitämään paketin vielä tiukemmin kasassa.

– Pidän nyt vain hauskaa sen sijaan, että asettaisin itselleni paljon paineita.

Anderson on aiemmin kirjoittanut Instagramissa, että loukkaantumista seurannut prosessi ei ollut helppo ja joinain päivinä hän koki murenevansa "vereen, hikeen, kyyneleihin ja vaivannäköön", joita on vaadittu. Hän on kuitenkin kiitellyt Jumalaa ja tiimiään ja todennut kasvaneensa paljon.

– Yleisurheilu on ammattini. Tuntuu fantastiselta olla takaisin ympäristössä, jossa voin olla itseni, Anderson kommentoi Turussa.

"Olen selviytynyt vaikeimmasta vaiheesta"

Anderson paljasti kärsivänsä yhä polvikivuista, jotka vaikuttavat joskus hänen reiteensä, mutta hän on pystynyt harjoittelemaan. 

Olen selviytynyt vaikeimmasta vaiheesta. Nyt olen vain kärsivällinen, kuten olen aina ollut.

Seuraavaksi Anderson suunnittelee kilpailevansa Jamaikan olympiakarsinnoissa ensi viikolla. Olympialaiset on "iso juttu", mutta niistäkään Anderson ei halua henkistä taakkaa hartioilleen kasata.

– Otan kisan kerrallaan. Oikea aika tulee koittamaan, kiteytti 23-vuotias jamaikalainen, joka on aiemmin oikeana aikana näyttänyt kyntensä myös Suomessa: vuonna 2019 hän paineli Joensuussa alle 20-vuotiaiden maailmanennätykseksi 12,71 ja seuraavana vuonna hän saavutti Tampereella alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa.

– Minulla on ollut fantastisia kisoja Suomessa, ja täällä on aina ollut upea yleisö, ensimmäisestä kisastani lähtien. Ruoka on myös ehdottomasti yksi juttu, mitä rakastan Suomessa. Olen iloinen ollessani taas täällä. Aion tulevaisuudessa ehdottomasti tulla tutkailemaan Suomea vielä vähän enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat