SE-nainen jäi ilman tulosta – yllättävä kommentti

Krista Tervolla oli kiva kisa kolmesta rastista huolimatta: "Tällaiset kokemukset ruokkivat" 1:48
Krista Tervo kertoo kisan olleen kiva, vaikka hän jäikin ilman tulosta.

Urheilijan ei ensimmäiseksi odottaisi sanovan kilpailua kivaksi sen jälkeen, kun hän on jäänyt ilman tulosta. Moukarinheiton SE-nainen Krista Tervo pystyi kuitenkin pitämään mielensä kirkkaana.

Tervon Paavo Nurmi Games -kisa meni tiistaina pipariksi, eikä hän saanut kolmella kierroksella lainkaan tulosta. Tervon kilpailu päättyi siihen, kun taas muut kahdeksan heittäjää pääsivät heittämään täydet kuusi rundia.

– Ei vain pysynyt tekniikka niin hyvin kasassa. Ei ollut mitään katastrofiheittoja, oli aika pienistä asioista kiinni, Tervo ruoti.

Hän oli vasta reilu viikko sitten epäonnistunut Rooman EM-kisoissa ja jäänyt karsintaan hänelle vaatimattomalla tuloksella 66,16. Pettymys oli tuolloin Tervolle raju, ja kuten hän totesi, Paavo Nurmi Gamesiin oli lyhyt aika välissä.

– Ei ihan kerennyt saada sellaista treenijaksoa, mitä olisi tarvinnut. Nopea aikataulu.

Mutta.

– Ihan hyvin olen toipunut sieltä. Oli tarkoitus pitää kivaa kentällä ja oli silti kiva kisa. Ei tullut tulosta, mutta ei se mitään. Tämä on välillä tällaista.

Ihan joka urheilija ei pystyisi pitämään kisaa kivana, kun on jäänyt ilman tulosta. Tervon reseptinä on, että "vain nauttii siitä, mitä tekee!.

– Moukarinheitto on todellakin täysin rakkaudesta lajiin -homma. Minä nautin siitä.

– Tällaiset kokemukset ehkä vain ruokkivat tahtoa onnistua, Tervo myös lisäsi.

Tervo heitti vasta 24. toukokuuta Lahdessa uuden Suomen ennätyksen 74,63. Sen jälkeen kolme kilpailua ovat menneet vaisusti, mutta Tervo pohtii, että elokuun taitteessa käytäviin Pariisin olympialaisiin on vielä hyvin aikaa eikä hätää ole.

Resepti lähiajoille on selkeä.

– Paljon perustekemistä treeneissä, paljon heittoja.

Tervo vakuuttaa, että hänellä piisaa luottoa, että kausi kääntyy jälleen positiiviseksi.

– Kyllä, totta kai pitää olla.

Lue myös:

    Uusimmat