Tähdistöön valittu Mikko Koskinen hämmästeli joukkueensa suoritusta: "Harvinaista"

Leijonissa kaksi MM-hopeaa voittanut maalivahti Mikko Koskinen siirtyi täksi kaudeksi NHL:ään Edmonton Oilersiin. MTV Urheilun haastattelussa Koskinen vertaa Edmontonia kaupunkina siperialaiseen Novosibirskiin.

Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä käydyssä ottelussa Koskinen valittiin kolmostähdeksi. Hän nappasi kauden ensimmäisen syöttöpisteensä ja torjui 41 kertaa Oilersin murskatessa Buffalo Sabresin 7-2. 

– Harvinaista. Seitsemän maalia ei ole meille ihan jokapäiväistä. Pitää olla tosi tyytyväinen. Ja kiva on pelata, kun tulee vetoja, Koskinen summasi iltansa.

Koskinen tuli Oilersiin kakkosmaalivahdin roolissa, mutta on saanut paljon peliaikaa ja haastanut Cam Talbotin kunnolla taistelussa ykkösmaalivahdin paikasta.

– Hyvä asetelma. Pitää voittaa pelejä, jos haluaa pysyä maalissa. Se on se elinehto, millä on menty. Päivä kerrallaan. Ei voi ajatella pidemmälle, totesi Koskinen kilpailutilanteesta.

NHL:ssä toista pestiään pelaava Koskinen katsoo suoriutuneensa ihan hyvin.

– Pari huonoa starttia, mutta muuten on mun mielestäni ollut suhteellisen tasaista. Siihen pitää olla tyytyväinen. Mutta ei tässä voi vielä hengähtää. Paljon kautta on vielä jäljellä.

Koskinen pelasi aiemmin neljä NHL-ottelua New York Islandersissa kaudella 2010-11. Vuosina 2013-18 hän pelasi KHL:ssä ja voitti SKA Pietarissa kaksi mestaruutta.

NHL:n ja KHL:n välillä ei Koskisen mukaan ei sinänsä ole paljoa eroa. SKA Pietarin organisaatio on hänen mukaansa aivan Edmonton Oilersin organisaation tasoinen.

– Sama duunihan tää on periaatteessa. Meillä oli asiat niin hyvin Pietarissa, että sitä SKA:ta voi oikeastaan kutsua NHL-organisaatioksi. Pelaajille asiat tehtiin Pietarissa pelaajille viimeisen päälle niin hyvin kuin mahdollista. Samalla lailla on asiat täälläkin. Ei voi valittaa.

Koskinen pelasi kaksi kautta myös Siperiassa. Hän edusti Sibir Novosibirskiä.

Edmontonin ja Novosibirskin kaupungeissa Koskinen näkee yhtäläisyyksiä.

– Tätä voi verrata Novosibirskiin. Edmonton on paikallinen Novosibirsk varmasti. Pitää se paikkansa. Mutta halli on hieno ja puitteet on hyvät. Kotona on hyvä olla.

Edmonton Oilersilla riittää faneja. Koskisen mukaan maalivahdilla on kaupungilla liikkuessaan kuitenkin helpompaa kuin esimerkiksi Jesse Puljujärvellä.

– Kyllä henkilökohtaisesti saan liikkua rauhassa. Pidän tuon maskin päässä kentällä, niin ei tunnisteta kadulla. Puljulla tietysti vähän enemmän riittää kysyntää siellä, Koskinen naurahti.

Mikko Rantanen iski maalin Toronto-voitossa:"Pitkästä aikaa ehjä 60 minuuttinen" 2:13
Videolla Coloradolle maalin tehneen Mikko Rantasen kommentit Toronto-voiton jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat