Taas uusi koronaristeilijä! Yli 2600 epäonnista karanteenissa suomalaisten suosikkikohteessa – "Jokainen matkustaja on riski"

Italialainen risteilyalus Costa Fortuna on asetettu koronakaranteeniin Thaimaan Phuketissa. Aluksella on yli 2600 ihmistä.

Miten suomalaisvarustamot varautuvat koronariskiin? Katso video!

3:18

Daily Mail kertoo, että Thaimaan viranomaiset estivät eilen alusta rantautumasta Phuketiin koronavirusepälyn takia. Aluksella on thaimaalaistietojen mukaan 64 ihmistä, jotka ovat oleskelleet Italiassa viimeisen kahden viikon aikana.

Aluksen on karanteenin ajan pysyttävä vähintään kahden merimailin päässä rannasta.

Aluksella ei ole yhtäkään vahvistettua koronatapausta, mutta Phuket Newsin mukaan Thaimaan viranomaisten konta on, että "jokainen aluksella oleva matkustaja on riski".

Thaimaa lisäsi toissa päivänä Italian tartuntatautiriskilistalleen. Listalla ovat myös muun muassa Kiina, Etelä-Korea ja Iran. Näistä maista Thaimaahan saapuvat joutuvat automaattisesti kahden viikon karanteeniin. 

Karanteenimääräyksiä rikkovalle voidaan antaa 20 000 bahtin (reilut 560 euroa) sakko. Koronavirukseen viittaavista oireista kärsivät lähetetään suoraan valtion ylläpitämiin sairaaloihin.

Costa Fortunan omistaa italialaisvarustamo Costa Crociere. Varustamon mukaan kaikki laivalla olijat ovat hyväkuntoisia, eikä kenelläkään ole merkkiä koronaviruksesta. Mediatietojen mukaan italialaisten lisäksi aluksella on ainakin 230 Saksan, 152 Ranskan, kolme Kiinan ja kaksi Singaporen kansalaista.

Varustamon mukaan aluksella on yhteensä 2615 ihmistä ja heistä italialaisia on 282.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja