Mainos

Taantuma haittasi suomalaisia ohjelmistoyrityksiä vain vähän

Suomalaisten ohjelmistoyritysten liiketoiminta on supistunut edellisvuodesta vain vähän, kertoo Aalto-yliopiston Teknillisen korkeakoulun Software Business Labin ohjelmistoyrityskartoitus.

Kartoituksen mukaan suomalaisen ohjelmistoliiketoiminnan liikevaihto supistui edellisvuodesta vain yhden prosenttiyksikön verran. Alan liikevaihto oli tänä vuonna 3,06 miljardia euroa.

Tutkimuksen mukaan kolmasosa yrityksistä kuitenkin koki, että taantuma on nakertanut niiden tulosta. Kaksi vuotta taantuman alun jälkeen yli kolmannes ohjelmistoyrityksistä oli sopeuttanut toimintaansa.

- Kokonaisuutena ohjelmistoala on ilahduttavasti selvinnyt taantuman pahimman vaiheen yli suhteellisen vähäisin kolhuin,sanoo Teknologiateollisuuden tietototekniikka-alan johtaja Jukka Viitasaari.

Viitasaaren mukaan ohjelmisto- ja palveluyritykset ennustavat jo valoisampaa tulevaisuutta, vaikka pienempien yritysten tilanne on haasteellinen ja palvelujen kysyntä ei yllä edellisvuoden tasolle.

Ohjelmistoyrityskartoitus tehtiin nyt 13:nnen kerran. Tutkimukseen vastasi 650 ohjelmistoliiketoimintaa harjoittavaa yritystä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.