Mainos

Syyttäjä vaatii Sastamalan turmakuskille vähintään 13 vuoden vankeusrangaistusta – 34-vuotias mies kuunteli raskaat syytteet pää painuksissa

Sastamalassa mopoautoon helmikuussa törmännyttä 34-vuotiasta miestä syytetään Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahdesta taposta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Kihlakunnansyyttäjä Mika Mäkinen vaatii haastehakemuksen mukaan miehelle vähintään 13 vuoden vankeusrangaistusta. 

34-vuotias mies kuunteli syytteet oikeudessa pää pöytään painettuna.

Syyttäjän mukaan tekoa edelsi perheriita miehen kotona. Miehen tarkoitus oli tappaa itsensä, kun hän lähti puolisonsa autolla päihtyneenä liikkeelle kotoaan.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Harjoitteli ajamalla betonirenkaaseen

Ensin 34-vuotias mies ajoi Nokialla Sorvantiellä tien reunassa olleita betonirenkaita päin. Auto vaurioitui jo tässä vaiheessa.

Syyttäjän mukaan mies tässä vaiheessa ikään kuin harjoitteli ja keräsi kanttia varsinaiseen itsemurhaan.

Mies jatkoi autolla matkaansa valtatielle 12 kohti Sastamalaa.

Hän ajoi kahdesti vastaantulevien kaistalle, jolloin vastaantulijat joutuivat väistämään autoa. Ainoastaan väistämisten ansiosta törmäys vältettiin tuossa vaiheessa.

Sastamalassa syytetty ohjasi auton jälleen vastaantulevien kaistalle niin, että hän törmäsi mopoautoon, jonka kyydissä olivat 17-vuotiaat Milla ja Eero.

Syytteen mukaan mies ajoi ainakin 68 kilometrin tuntinopeudella suurikokoisella, lähes 2000 kiloa painavalla tila-autolla mopoautoa päin.

Mopoautossa olleet nuoret kuolivat vammoihinsa välittömästi.

5:38

"Ajoi tarkoituksella päin"

Syyttäjän mukaan miehen täytyi pitää todennäköisenä, että törmäyksen seurauksena vastaantulijat kuolevat.

– Väitän, että syytetty on nähnyt, että vastaantuleva auto on huomattavasti pienempi kuin rekka-auto tai kuorma-auto. Väitän, että hän on tarkoituksellaan kääntänyt päin mopoautoa, ja tällä hän on taas järjestänyt itselleen mahdollisuuden selvitä itsemurhasta. Tämä on väitteeni esitutkinnan pohjalta, syyttäjä Mika Mäkinen sanoi.

Miestä syytetään myös törkeästä rattijuopumuksesta, koska hän ajoi autoa 1,38 promillen humalassa.

Tarkoitus surmata vain itsensä

34-vuotias mies myönsi oikeudessa teonkuvaukset, mutta hän kiistää syyllistyneensä tappoihin. Hänen mukaansa kyse on törkeistä kuolemantuottamuksista.

– Hän ei ole tahallaan ajanut vastaantulevien kaistalla. On mahdollista, että hän ei ole tilansa vuoksi huomioinut ajotapaansa. Hänen tarkoituksensa oli surmata ainoastaan itsensä ajamalla joko isoa kuorma-autoa tai rekkaa tai kalliota päin, miehen asianajaja Kristian Hyvönen sanoo. 

Syytetty aikoo vaatia myös mielentilatutkimusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.