Mainos

Syyttäjä vaati Kotkassa kovia tuomioita kokaiinin salakuljetuksesta

Kokaiinia epäillään kuljetetuksi Brasiliasta Eurooppaan lähes 94 kiloa vuosina 2002-2003. Osa huumeista päätyi myös Suomeen.

Syyttäjä vaatii yhdeksälle Haminasta ja Kotkasta kotoisin olevalle nuorukaiselle kovia vankeusrangaistuksia kokaiinin salakuljetuksesta. Päätekijöille, joita on neljä, vaaditaan enimmäisrangaistuksia ja muillekin mukana oleville ehdotonta vankeutta.

Kotkan käräjäoikeudessa meneillään olevassa oikeudenkäynnissä on kyse Suomen suurimpiin kuuluvasta kokaiinin salakuljetustapauksesta.

Maksimirangaistus tällaisessa tapauksessa on kymmenen vuotta, mutta useammin toistuneiden rikosten osalta sitä voidaan pidentää kolmella vuodella. Päätekijät ovat kreikkalaistaustaisia haminalaismiehiä.

Päätekijät organisoivat muita nuoria lomamatkoille, mutta kuriiritehtäviin nuoret eivät tienneet joutuvansa. Nuoret eivät itse kuuluneet rikollisorganisaatioon, jota johdettiin Hollannista.

Puolustuksen mukaan syyttäjällä ei ollut näyttöä muiden Brasiliaan suuntautuneiden matkojen salakuljetuksista kuin viimeisen, joka päättyi Lontoossa tehtyyn takavarikkoon.

Kokaiinia epäillään kuljetetuksi Brasiliasta Eurooppaan ja lähinnä Lontoon kautta myös Suomen markkinoille lähes 94 kiloa vuosina 2002-2003. Kokaiinin lisäksi yksi syytetyistä salakuljetti ekstaasitabletteja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.