Mainos

Syyttäjä: Riihi-säätiö ujutti postimerkkikulutkin taloyhtiölle

Säätiön entistä puheenjohtajaa syytetään yhteensä yli 70 000 euron kavalluksesta. Syyttäjän mukaan puheenjohtaja laittoi taloyhtiön maksettavaksi muun muassa postimerkki- ja ravintolakulujaan.

Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan Toivo J. Kannisen epäillään ujuttaneen valtion tuella rakennetun taloyhtiön maksettavaksi muun muassa postimerkki- ja ravintolakuluja. Pelkästään postimerkkeihin kului kolmen vuoden aikana lähes 6800 silloista markkaa eli noin 1100 euroa. Kestittävinä ravintoloissa oli esimerkiksi oululaisia poliitikkoja, säätiön hallituksen jäseniä ja tilintarkastajia.

- Nämä kulut eivät kuulu sosiaalisen asuntotuotannon toimialaan, napautti kihlakunnansyyttäjä Sari Törmi Oulun käräjäoikeudessa.

Törmi luki oikeudessa Kanniselle syytteen törkeästä kavalluksesta. Syytteen mukaan Kanninen anasti menettelyllään kiinteistöyhtiö Sato-Martan varoja yhteensä noin 440 000 markkaa (74 000 euroa). Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 1996-2000.

Oikeus kuuli todistajana keskusrikospoliisin Oulun-yksikön rikostarkastajaa Maria Vuorivirta-Heikkistä. Hän kävi kuitti kuitilta läpi kuluja, jotka Kannisen väitetään ohjanneen kiinteistöyhtiö Sato-Martan piikkiin. Vuorivirta-Heikkisen mukaan kuiteista ei käy ilmi, miten ne liittyvät taloyhtiön toimintaan.

Postimerkkien ja ravintolakulujen lisäksi taloyhtiön maksettavaksi väitetään päätyneen esimerkiksi Kannisen lehtitilauksia ja remonttikuluja.

Kannisen asianajaja Pekka Harju kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hän muun muassa totesi, että niin toimistotarvikkeet kuin ravintolakulutkin ovat yhtiölle kuuluneita todellisia ja oikein kohdennettuja kuluja.

Oikeus purkaa kavallusrikosvyyhteä syksyn kuluessa kiinteistöosakeyhtiö kerrallaan. Jutussa on kaikkiaan 17 arava- ja korkotukilainoitettua kiinteistöyhtiötä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja