Syyttäjä raotti viimein Joutsenon teinisurman motiivia

Joutsenon teinisurmasta syytetty piilotteli oikeudessa 0:42

Joutsenossa pyhäinpäivänä tapahtunutta teinisurmaa on käsitelty tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa suljetuin ovin.

- Asiaesittelyä ja kirjallisia todisteita käytiin läpi. Siinä meni kuitenkin aikaa, eli pääsemme henkilötodisteluun vasta nyt iltapäivällä. Kuullaan todistajia ja vastaajaa, kertoi kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilä ensimmäisellä tauolla puolenpäivän aikaan.

Pietilä oli jutusta melko vaitonainen, koska oikeus päätti käsitellä asian ilman, että yleisö oli paikalla. Myös Pietilä oli pyytänyt salaista käsittelyä.

- Tässä on myös tämä seksuaalirikospuoli mukana ja siihen liittyy arkaluontoisia seikkoja. Haluan tässä kunnioittaa myös uhrin omaisten toivetta, ettei näitä yksityiskohtia tulisi julkisuuteen, Pietilä perusteli.

Aiemmin julkisuuteen ei ole kerrottu mitään teon mahdollisesta motiivista, mutta nyt Pietilä kommentoi asiaa hieman.

- Ihan selkeää kuvaa motiivista ei ole löytynyt, mutta katson, että se liittyy tekoa edeltäviin tapahtumiin. Siinä on tapahtunut jotain sellaista, mikä ei ole mennyt tämän tekijän haluamalla tavalla ja se on sitten laukaissut väkivallan käytön, Pietilä arvioi.

Pietilä vaatii syytetylle, 19-vuotiaalle joutsenolaisnuorukaiselle elinkautista rangaistusta murhasta, törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Rikosnimikkeeksi valikoitui murha tekotavan perusteella, joka oli erityisen julma ja raaka.

Nuorukainen itse kiistää törkeän raiskauksen, mutta myöntää aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

- Hän ei myönnä murhaa rikosnimikkeeltään, mutta oikeuden päätettäväksi jää myöhemmin rikosnimike. Hän on myöntänyt aiheuttaneensa tämän menehtymisen, sanoi nuorukaisen asianajaja Jorma Nissilä.

Nuorukaisen puolustus pyytää mielentilatutkimukseen pääsyä, eikä syyttäjä vastusta asiaa.

- Katson, että se on perusteltua tässä tapauksessa, Pietilä sanoo.

Joutsenon teinisurmaajan motiivista uutta tietoa 2:14

Lue myös:

    Uusimmat