Mainos

Oikeus vangitsi 47-vuotiaan epäiltynä Munkkivuoren murhasta – tapauksessa erikoisia piirteitä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi 47-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä viime viikonlopun Munkkivuoren henkirikoksesta. Alunperin poliisi tutki tapausta tappona, mutta mies vangittiin murhasta epäiltynä.

Rikoskomisario Teemu Kruskopf pyysi vangitsemisjutun käsittelyn salaiseksi.

- Asiassa tulee esiin oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia ja meillä on vielä kuulematta todistajia. En halua, että julkisuus vaikuttaa näihin kertomuksiin, hän sanoi salissa ennen kuin juttu määrättiin salaiseksi.

Poliisi sai viime lauantaina kello 13.40 aikaan ilmoituksen, että Munkkivuoressa Ulvilantiellä sijaitsevan kerrostalon portaikossa on eloton mies. Paikalle tullut pelastuslaitoksen henkilöstö totesi miehen kuolleeksi.

Poliisi tiedotti tuoreeltaan, että 44-vuotiasta miestä oli lyöty portaikossa teräaseella rintaan. Tekopaikalta otettiin alun perin kiinni kaksi henkilöä, mutta toinen on vapautettu.

Pasilan poliisivankilaan

Vangitsemisistunto kesti parikymmentä minuuttia. Vaikka käsittely oli salainen, niin oikeus julistaa aina päätöksen lopputuloksen julkisena.

- Teitä on syytä epäillä tässä vaiheessa murhasta, käräjätuomari Jaana Helander totesi miehelle, kun päätöksen julkinen osa luettiin.

Sinisiin haalareihin ja ruskeaan paitaan pukeutunut parrakas mies mies painoi tämän kuullessaan päänsä alas.

- Matkustuskielto ei ole tässä vaiheessa sopiva, tuomari totesi miehelle. Mies passitettiin Pasilan poliisivankilaan.

Tuomari viittasi päätöstä lukiessaan siihen, että tekoa on pidettävänä murhana muun muassa todistajan kertomuksen perusteella. Tätä hän ei tarkemmin täsmentänyt. 

Poliisi ei kommentoi

Murhan tunnusmerkistön mukaan rikos edellyttää vakaata harkintaa, erityistä julmuutta, vakavaa yleistä vaaraa tai poliisimiehen surmaamista.

Kyse oli kuitenkin yhdestä veitseniskusta rintaan talon portaikossa, mitä ei oikeuskäytännössä ole pidetty erityisen julmana tai raakana tekotapana.

Tässä tapauksessa näyttää, että teko kallistuisi murhaksi nimenomaan vakaan harkinnan perusteella.

Oliko tekoa suunniteltu etukäteen?

- En kommentoi, Kruskopf totesi vangitsemisistunnon jälkeen.

Komisario oli muutenkin vaitonainen tapauksesta, eikä suostunut vastamaan esimerkiksi siihen oliko uhri tulossa tai lähdössä talosta vai oliko vangittu mies tulossa sinne.

47-vuotiaan avustaja ei halunnut sanoa mitään. - En kommentoi. Näin on päämiehen kanssa sovittu, asianajaja Mikko Ruuttunen totesi.

Vangitun miehen taustalta löytyy jonkin verran rikollisuutta. Taustalta löytyy omaisuusrikoksia ja väkivaltarikoksia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.