Poliisi: Imatran kolmoismurhan taustalla syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä

Imatran ammuskelusta epäilty vaiennut kuulusteluissa 2:27

Poliisi on kertonut uutta tietoa Imatran joukkosurman tutkinnasta. Kolmesta murhasta epäilty mies ei ole halunnut itse kertoa tapahtumista.

Poliisi on kuulustellut esitutkinnan aikana yli kymmentä todistajaa ja käynyt läpi valvontakameran tallenteita tapahtuma-alueelta. 

Poliisi on myös kuulustellut epäiltyä itseään, mutta hän ei ole halunnut kertoa tapahtumista eikä vastata hänelle esitettyihin kysymyksiin.

Poliisin mukaan esitutkinnassa on vahvistunut se käsitys, ettei tekoon liity poliittisia tai ideologisia motiiveja.

Tämänhetkisten tietojen perusteella poliisi pitää todennäköisenä, että teon taustalla on lähinnä syrjäytymiseen ja mielenterveyteen liittyviä syitä.

Esitutkinnassa on vahvistunut myös se käsitys, että epäilty toimi tilanteessa yksin ja valitsi uhrinsa sattumanvaraisesti

Poliisi esittää vangittavaksi

MTV Uutisten tietojen mukaan kolmesta murhasta epäillään 23-vuotiasta imatralaismiestä, Jori Juhani Lasosta. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa tapon yrityksestä ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi esittää Lasosta vangittavaksi. Vangitsemisoikeudenkäynti on Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa Imatralla keskiviikkona kello 13.

Murhien tekovälineeksi epäilty luvallinen metsästyskivääri löytyi takakontista autosta, jolla epäilty oli saapunut rikospaikalle. Epäillyllä itsellään ei ollut lupaa aseeseen. Poliisi ei ole kertonut, miten mies oli saanut aseen haltuunsa.

Lue myös:

    Uusimmat