Miksi Tesoman tappaja vihdoin tunnusti teon poliisille? Puolustus: Halusi vähentää uhrin läheisten kärsimystä

1:05

Tesoman tappoa puitiin tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyn asianajaja Arno Miettinen kertoo, mies on ollut pahoillaan surmatyöstä.

– Hän on ollut kovin jännittynyt ja kovasti pahoillaan asianosaisten suuntaan, että näin on päässyt käymään, vaikka hän tapahtumahetkellä on ollut syyntakeeton, Miettinen kertoo päämiehensä tunnoista.

Teon salailu voi liittyä mielenterveyteen

Teko tapahtui vuoden 2014 joulukuussa, ja vasta tämän vuoden maaliskuussa mies hakeutui poliisin luo tunnustaakseen teon. Miettinen ei osaa kertoa varmaa syytä, miksi mies piti asian niin pitkään omana tietonaan.

– Mahdollisesti asia liittyy hänen terveydentilaansa, Miettinen arvioi salailun syyksi.

Mies kuitenkin tuli lopulta siihen tulokseen, että hän haluaa selvittää asian.

– Hän on halunnut jollain tavalla ehkäistä sitä, että asianosaiset kärsisivät enempää, Miettinen kertoo.

Voi päätyä pakkohoitoon

Syyttäjä vaatii miehelle 12 vuoden maksimirangaistusta poikkeuksellisen raa’asta taposta. 24-vuotiaan miehen puolustus katsoo, että vaadittu rangaistus on liian kova rikokseen nähden.

Mies oli selvittänyt Miettisen näkemyksen mukaan varsin tarkkaan, mitä hän muistaa tapahtuneen. Tapahtumista ei ollut hänen mukaansa ole ollut syyttäjän ja puolustuksen välillä erimielisyyksiä.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies on tapahtumahetkellä ollut syyntakeeton.

Tämä johtanee siihen, että oikeus katsoo miehen syylliseksi tekoon, mutta jättää tämän rangaistukseen tuomitsematta. Tarvittaessa mies määrätään tahdosta riippumattomaan hoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja