Mainos

Syyttäjä: "Lapsenomainen virolaisnainen pakotettiin myymään seksiä"

Kahdelle 21-vuotiaalle virolaismiehelle on luettu syytteet ihmiskaupasta iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteen mukaan miehet olivat houkutelleet viime kesänä nuoren virolaisnaisen Helsinkiin ja pakottaneet hänet myymään seksiä muutaman viikon ajan.

Miehet kiistivät syytteen. Heidän mukaansa parikymppiselle naiselle seksin myynti oli alusta alkaen tiedossa.

Oikeudessa luettiin myös syytteet kolmelle miehelle, jotka olivat ostaneet seksiä naiselta. Näitä tapauksia on lisää syyteharkinnassa ja poliisitutkinnassa.

Lue Jarkko Sipilän Elinkautinen-blogi:Parituksen ja ihmiskaupan raja on epäselvä

Oikeudessa käsittelyjärjestys oli hieman erikoinen. Salissa luettiin ensin syytekirjelmä ja vasta sitten virolaisnaisen avustaja Aarno Arvela pyysi juttua salaiseksi. Uhri istui sermin takana katseilta suojassa.

Lyhyen tauon jälkeen käräjätuomari Liisa Paul päätyi julkiseen käsittelyyn, koska syyte on vakava ja syytettyjen oikeusturva vaatii sitä. Tuomarin mukaan asianomistaja kuullaan suljetuin ovin.

"Kielitaidoton ja lapsenomainen"

Syytteen mukaan nainen oli houkuteltu Suomeen säädyllisellä työpaikalla. Hänet tuotiin Helsinkiin heinäkuun puolivälissä ja hänestä oli laitettu ilmoitus internetiin. Syyttäjä Antti Simolan mukaan nainen on kielitaidoton, fyysisesti ja psyykkisesti lapsenomainen ja rahaton. Simolan mukaan nainen oli ensin vastustanut seksin myyntiä, mutta päätynyt alistettuna siihen.

- Nainen vastusti prostituoiduksi ryhtymistä, mutta lopulta henkisesti alistettuna, olosuhteiden pakosta ja vaihtoehtojen puutteessa taipunut miesten tahtoon.

Seksiä oli myyty syyttäjän mukaan eri hotelleissa ja asunnoissa. - Asianomistaja oli alkanut potea henkisiä vaikeuksia ja elokuun alussa hän oli loppu.

- Ihmiskaupassa seksillä tehtiin rahaa noin 8000 euroa, Simola totesi. - Hinta oli sata euroa puolesta tunnista ja 120 euroa tunnista. Seksipalveluja oli myös hinnoiteltu erikseen.

Simolan laskujen mukaan asiakkaita oli ollut keskimäärin neljä päivässä ja heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun yhteensä 60-80.

Miehet olivat viettäneet syyttäjän mukaan ylellistä elämää.

Simola vaatii miehille vähintää 2 v 4 kk:n vankeusrangaistusta.

Syytteet kiistettiin

Molemmat virolaismiehet kiistivät syytteet. Toisen avustaja asianajaja Kari Hämeen-Anttila sanoi, että nainen ei ole täysin kielitaidoton, lapsenomainen tai rahaton.

Toisen avustaja, asianajaja Jouko Pelkonen totesi päämiehensä puolesta, että nainen tiesi mitä varten hän oli Suomeen tulossa. Naista ei ollut alistettu ja myös hän oli saanut käyttää rahoja.

Seksipalveluja ostaneita kolmea nuorehkoa miestä syytettiin seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä tai hyväksikäytön yrityksestä. Miehet kiistivät syytteet. Kaksi myönsi teon tai yrityksen, mutta he eivät tienneet naisen olleen ihmiskaupan kohteena. Kolmas kiisti teon kokonaan.

Järjestyslain perusteella seksinostajia on sakotettu ensimmäistä kertaa vuonna 2004. Parituksen tai ihmiskaupan uhrin hyväksikäytöstä on tiettävästi aiemmin syytetty vain kerran. Salon käräjäoikeus hylkäsi hotelli Syvälammen juttuun liittyneen miehen syytteen huhtikuussa 2007.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.