Mainos

Syyttäjä: FIMille 100 000 euron sakot

Kihlakunnan syyttäjän mukaan yhtiö osallistui Kari Uotin rahojen kätkemiseen vuonna 1997.

Sijoituspalveluyritys FIMiä uhkaa ainakin 100 000 euron yhteisösakko. Kihlakunnansyyttäjä Malla Sunell katsoo, että yhtiö osallistui oikeustieteen tohtori Kari Uotin rahojen kätkemiseen vuonna 1997.

Vyyhteä on pidetty Suomen kaikkien aikojen suurimpana rahanpesujuttuna.

Sunell esitti vaatimuksensa tänään Helsingin käräjäoikeudessa, jossa pidettiin kätkemisjutun valmisteluistunto. Uotin rahojen piilottamisesta on syytteessä yhdeksän ihmistä.

Sunellin mukaan Uoti tienasi vilpillisin konstein lähes 1 200 000 euroa. Syyttäjän mielestä rahat kuuluvat valtiolle.

Sakko ei juuri FIMiä heiluttaisi

Syyttäjän vaatima 100 000 euron yhteisösakko ei juuri sijoituspalveluyritys FIM Groupia heiluttaisi. Toimitusjohtaja Jan Forsbom korostaa, että sakon suuruus ei ole yrityksen mittakaavassa merkittävä.

-Jos sen suhteuttaa meidän liikevaihtoon ja tulokseen, niin ei sillä mitään merkitystä määrän puolesta olisi, Forsbom sanoo.

Koko FIM-konserni teki viime vuonna 45 miljoonan euron liikevaihdolla miltei 12 miljoonan euron tuloksen. Konserniin kuuluu viisi tytäryhtiötä, jotka tarjoavat sijoituspalveluita instituutiosijoittajille ja yksityissijoittajille.

Laajemmin Forsbom ei vielä ota kantaa siihen, miten oikeudenkäynti vaikuttaa yritykseen.

-Syyttäjä teki syyttämispäätöksen viime kesänä ja jossain vaiheessa tulee valitettavasti tuomioita, mutta nyt mitään uutta ja olennaista ei meidän kannalta ole esille tullut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.