Mainos

Syyttäjä: "En kommentoi -vastaus viittaa Bandidosin ohjeisiin"

Kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtalan mukaan porukka tarvitsi rahaa uuden huume-erän rahoittamiseen heinäkuussa. Puolustuksen mukaan Karalahti tarvitsi rahaa velkojen maksuun.

Kihlakunnansyyttäjä Erkki Huhtalan mukaan jääkiekkoilija Jere Karalahden rooli rahoittajana laajassa huumejutussa on ollut keskeinen. Karalahden rikosepäilyt ovat syyttäjän mukaan tapahtuneet 5. ja 13.7.2007.

Syytteen mukaan Karalahden epäillään tuolloin rahoittaneen neljän amfetamiinikilon ostoa Virosta.

- Siinä vaiheessa rahasta oli huutava pula tällä porukalla, sillä poliisi oli juuri takavarikoinut 8 kiloa amfetamiinia heiltä ja heillä oli tarve rahoittaa uutta erää, Huhtala sanoo.

Jere Karalahti kieltäytyi poliisikuulusteluissa vastaamasta lähes kaikkiin hänelle esitettyihin kysymyksiin. Syyttäjän laskelman mukaan hän vastasi poliisille toista sataa kertaa "en kommentoi".

- Minun mielestäni se kertoo siitä, että hän tietää jotakin asioista, mutta hän ei halua sitä kertoa.

- Tällä on viitteitä Bandidosin ohjeisiin. Tämän vyyhden päätekijät kuuluvat Bandidosiin ja he ovat vastanneet aivan samalla tavalla, Huhtala sanoo.

Jaatela: "Juhli yli varojen ja jäi velkaa"

Asianajaja Jarkko Jaatela

Poliisin esitutkinta-ainestosta käy ilmi, että Karalahti on kertonut poliisille varanneensa muun muassa HIFK:n aition useasti suurempaa porukkaa varten ja on rahakäyttötyylilleen ominaisesti juhlittanut porukkaa omaan laskuunsa.

Asianajaja Jarkko Jaatelan toimittaman loppulausunnon mukaan kaikkia näitä laskuja hänellä ei kuitenkaan ole ollut varaa maksaa ja Karalahden ystävä on suorittanut kuluja. Karalahti jäänyt pikkuhiljaa tuhansia euroja velkoja ystävälleen.

Juuri heinäkuussa ystävällä on tullut kiire saada omia velkojaan maksettua ja Jaatelan lausunnon mukaan Karalahti on erilaisilla tekosyilä ja kiireellä vältellyt maksamista useita päiviä.

Hän on kertonut muun muassa NHL-shekistä, joka olisi tulossa ja jolla velkaa voisi maksaa.

Aineistosta käy ilmi, että saadakseen maksetuksi Karalahti on peliuraansa jatkamiseen liittyvällä verukkeella pyytänyt NHL-jääkiekkoilija Olli Jokiselta rahaa 10 000 euroa. Rahat hän on luovuttanut samana päivänä eteenpäin maksaakseen velkansa.

Jaatela korostaa lausunnossa, että Karalahden tekeminen ja tietäminen asiasta päättyy tähän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.