Syyte: Neljä järjestyksenvalvojaa pamputti uhria törkeästi ja lavasti hänet huumerikolliseksi

Järkyttävä video paljastaa, miten uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojien raa'assa pamppukäsittelyssä 3:00
Yllä oleva järkyttävä video paljastaa, miten eräs toinen uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojavyyhdin päätekijöiden käsittelyssä.

Syyttäjä vaatii neljälle järjestyksenvalvojalle rangaistusta uhrin törkeästä pahoinpitelystä ja tämän lavastamisesta huumausainerikolliseksi. Tapahtuma on osa laajaa rikosvyyhtiä, josta epäillään yhteensä 16 järjestyksenvalvojaa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus käsittelee rikosvyyhtiä parhaillaan ja on varannut istuntopäiviä yhteensä 25 uhreihin kohdistuvien rikosten käsittelylle joulukuun puoliväliin saakka. Kyseinen syyte tuli julkiseksi tänään maanantaina.

Syyttäjän mukaan vyyhdin pääpukareina näyttäytyvät 24- ja 23-vuotiaat miehet sekä heidän 22- ja 21-vuotiaat miespuoliset kollegansa. Syyttäjän mukaan miehet hakkasivat työtehtävänsä yhteydessä ulkomaalaistaustaisen miehen Vantaalla. Tapahtumat saivat alkunsa lokakuussa 2022 Tikkurilan juna-asemalla, jossa kolme miehistä otti uhrinsa perusteettomasti kiinni.

Tämän jälkeen kolmikko lähti kuljettamaan miestä hallintaotteessa vääntäen tarkoituksella tämän käsiä kivuliaasti. 

Syyttäjän mukaan 24- ja 23-vuotiaat miehet kaatoivat uhrinsa maahan. Tämän jälkeen 23-vuotias sumutti OC-kaasua uhrin kasvoihin ja 24-vuotias salpasi samaan aikaan uhrin hengitystä painaen polvella tämän rintaa.

Samaan aikaan 21-vuotias pamputti uhria useita kertoja teleskooppipatukalla jalkoihin. Uhri sai väkivallasta mustelmia ja haavoja.

Huumelavastus ja ilmoitus poliisille

Pamputettuaan uhriaan riittämiin järjestysmiehet panivat uhrilleen käsiraudat ja kuljettivat säilytystiloihin. Syyttäjän mukaan miehet olivat pitäneet tiloissaan huumausaineiksi luokiteltavia lääketabletteja ja piilottivat ne nyt uhrinsa haltuun.

Tämän jälkeen he kutsuivat poliisin paikalle ja luovuttivat uhrinsa poliisille väittäen, että miestä epäiltiin huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan järjestyksenvalvojat laativat tapahtumista vääristellyn tapahtumailmoituksen.

Uhri oli poliisin kiinniottamana seuraavan yön yli.

MTV:n rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien raaka rikosvyyhti 10:26
MTV:n rikostoimittajat puivat järjestyksenvalvojien raakaa rikosvyyhtiä, kun rikosten käsittely alkoi oikeudessa.

Luvat järjestyksenvalvojien käyttöön antaa Suomessa poliisi. Kauppakeskus Dixillä ja Kiinteistöosakeyhtiö Väritehtaankatu 8:lla oli tapahtuma-aikaan lupa käyttää aluellaan ja sen välittömässä läheisyydessä järjestyksenvalvojia ylläpitämässä järjestystä ja turvallisuutta poliisin apuna.

Kaikki rikoksista syytetyt neljä miestä toimivat tässä tehtävässä julkista valtaa käyttävinä henkilöinä.

Syyttäjä vaatii heille rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Syyttäjä vaatii kaikille neljälle vankeusrangaistusta. Miehiä syytetään myös muihin uhreihin kohdistuvista rikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat