Syyte: Mies murhasi liikuntarajoitteisen naisen Kouvolassa, vainaja päiviä asunnossa – syyttäjä kuvailee tekoa raa’aksi ja julmaksi lähisuhdeväkivallaksi

4:39
Henkirikos koskettaa tavallisesti lukuisia ihmisiä, koviten uhrin läheisiä. Kimmo-poikansa henkirikosen uhrina menettänyt isä kertoo videolla, ettei koskaan saanut hänelle määrättyjä korvauksia.

Kymenlaakson käräjäoikeudessa puidaan Kouvolassa viime lokakuussa tapahtunutta henkirikosta, jossa mies surmasi liikuntarajoitteisen naisen.

Nainen oli kuollut useiden ylävartaloon kohdistuneiden veitseniskujen seurauksena. Syyttäjän mukaan kuoleman aiheutti ilmeisesti sydämen lävistänyt isku, mutta nainen oli saanut lisäksi lukuisia muita vakavia vammoja. Myös naisella oli käsissään torjuntavammoiksi sopivia jälkiä.

Syyttäjän haastehakemuksessa tekoa kuvaillaan raa'aksi ja julmaksi, ja teon osoittaneen sitkeää surmaamispyrkimystä ja päättävisyyttä.

Syyttäjä: Uhri puolustuskyvytön

Syyttäjän mukaan liikuntarajoitteinen uhri makasi tekohetkellä patjalla kotonaan ja oli puolustuskyvytön. Syyttäjä kuvailee tekoa niin sanotuksi lähisuhdeväkivallaksi. Mies vangittiin teosta epäiltynä marraskuussa. Rikosta tutkittiin alkuvaiheessa tappona, ja tuolloin poliisi kuvaili vangittua miestä "poliisin tuntemaksi henkilöksi".

Mies on myöntänyt olleensa asunnossa, mutta kiistää tappaneena naisen. Häntä syytetään murhan lisäksi maksuvälinepetoksesta hänen nostettua naisen kortilla automaatilta 60 euroa rahaa naisen kuoleman jälkeen.

Henkirikos tapahtui Kouvolan keskustassa sijaitsevassa kerrostaloasunto, jossa uhri ehti olla viikkoja kuolleena. Uhrin omaiset löysivät naisen asunnosta selvittäessään miksi eivät saa tähän yhtettä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja