Leikkipuiston läheltä löytyi ruumis Oulussa – kolmekymppiselle miehelle vaaditaan elinkautista kaverinsa murhasta

Oulussa Kaukovainion kaupunginosassa tapahtui toukokuun lopussa raaka henkirikos. Tapauksen käräjäkäsittely alkaa tänään.

Rikoksen uhri ja murhasta epäilty ovat noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia miehiä. He tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisi tutki rikosta ensin tappona, mutta esitutkinnassa selvinneiden seikkojen vuoksi epäilty rikosnimike muuttui murhaksi. Poliisin mukaan teko oli suunniteltu. 

Syytteen mukaan mies oli jo henkirikosta edellisenä päivänä lyönyt kaveriaan veitsellä reiteen ja sormiin riitatilanteen yhteydessä.

Murha tapahtui seuraavana päivänä. Miehet olivat ennen veritekoa tapelleet ulkosalla sunnuntaisena iltana. Myöhemmin hätäkeskukseen ilmoitettiin pyörätien tuntumassa lojuvasta verisestä ruumiista.

Tekijä ilmoittautui lopulta itse poliisille.

Uhri kuoli yhdeksään suureen puukotuksen aiheuttamaan haavaan. Tekijä jatkoi väkivaltaa, kun uhri jo makasi maassa kaatuneena. 

Myönsi aiheuttaneensa kaverin kuoleman

Epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman teräaseella, mutta kiistänyt teon tahallisuuden tai erityisen julmuuden. Hän väitti puolustaneensa itseään tappelutilanteessa.

Vastauksessaan syytetty kertoo, että uhri oli alistanut ja haukkunut häntä eri tavoin, pilaten hänen maineensa.

Syytetty pyytää, että hän pääsisi mielentilatutkimukseen.

Tapauksen käsittely alkaa tänään Oulun käräjäoikeudessa. Miestä syytetään murhasta ja törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Tuomionantopäivä ei ole vielä tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat