Syyte: 28-vuotias mies murhasi yli 90-vuotiaan vanhuksen kotiinsa Mänttä-Vilppulassa – syytetyllä totaalinen kiistolinja

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alettiin tänään käsitellä Mänttä-Vilppulan vanhusmurhaa. Syytetyn penkillä on 1993 syntynyt mies, joka tunsi uhrin entuudestaan.

Tapahtumat juontavat juurensa viime syyskuun loppuun ja lokakuun alkuun. Haastehakemuksen mukaan nuori mies oli syyskuun lopussa varastanut 92-vuotiaan miehen pyöräkelkan ja vienyt sen oman asuintalonsa varastorakennukseen.

Noin pari viikkoa myöhemmin mies oli tunkeutunut yksin asuneen vanhuksen omakotitaloon ja riuhtaissut ulko-oven auki niin, että turvaketju irtosi karmeista.

Asunnossa mies oli syytteen mukaan kaatanut vanhuksen lattialle, kuristanut häntä, hyppinyt hänen päällään ja polkenut rintakehää. Syytteen mukaan mies oli myös lyönyt uhriaan neljästi puukolla pään alueelle. Puukko oli katkennut veriteon aikana.

Vanhus oli kuollut lukuisten murskavammojen ja kallon pistovammojen sekä niistä aiheutuneen verenvuodon seurauksena. 

Uhri puolustuskyvytön 

Syyttäjän mukaan tappo oli tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Uhrissa havaitut vammat tukivat sitkeää surmaamispyrkimystä. Syyttäjä huomautti, että uhrina oli liikuntakyvyltään rajoittunut vanhus ja teko tuli hänelle täytenä yllätyksenä omassa kodissaan.

Teosta epäilty mies otettiin kiinni surmaa seuraavana päivänä. Hänen omaisuuttaan löydettiin taloyhtiön roska-astiasta, mutta esimerkiksi epäillyn jalassa tekopäivänä olleet kengät ovat jääneet kateisiin.

Poliisit löysivät miehen repusta lapun, johon oli kirjoitettu vanhukseen viittaavaa tekstiä. Lisäksi muun muassa epäillyn takista oli löytynyt verta ja uhrin dna:ta.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Mies itse kiistää olevansa rikoksen tekijä, tunkeutuneensa vanhuksen kotiin tai kohdistaneensa uhriin väkivaltaa. Hän kiistää myöskään vieneensä uhrin pyöräkelkkaa. 

Asiaa käsitellään viikon kuluessa Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja