Kaksikkoa syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta – teon aikainen keskustelu tallentui vastaajaan poliisin kuultavaksi

Viime tammikuussa Kalajoella tapahtunutta henkirikosta on puitu Oulun käräjäoikeudessa kesäkuun alusta lähtien, mutta asiasta ei ole vielä annettu tuomiota.

Tapauksessa miehen ja naisen syytetään surmanneen kuusikymppisen, vahvasti päihtyneen ja sairauden vuoksi lähes liikuntakyvyttömän naishenkilön pahoinpitelyn päätteeksi. Väkivaltaa edelsi päihteidenkäytön värittämä illanvietto. Syytetyt ovat yli 30-vuotiaita.

Tapahtumahetkellä kodissaan tuolissa istunutta naista oli syyttäjän mukaan lyöty useiden minuuttien ajan pään ja kasvojen alueelle, minkä jälkeen häntä oli kuristettu. Lopulta henkirikos viimeisteltiin keittiöstä otetulla veitsellä, jonka mies oli työntänyt naisen kaulan läpi ja katkaissut tältä kaulalaskimon, kaulavaltimon, henkitorven ja ruokatorven. Veitsen liikettä syyttäjä kuvailee sahaavaksi. Syyttäjä pitää tekoa raakana ja julmana.

Rikoksen aikana käyty keskustelu tallentui vastaajaan

Motiiviksi syyttäjä ilmoittaa sen, että uhri oli sukua henkilölle, joka olisi kohdistanut aikanaan parisuhdeväkivaltaa nyt henkirikoksesta epäiltyyn naiseen. Nainen on kiistänyt tämän motiivin. Naisen kerrotaan muuten olleen kaksikolle entuudestaan tuntematon, sillä heidät oli kutsunut asunnolle kolmas osapuoli.

Poikkeuksellista tapauksessa on se, että syytetty nainen oli teon aikana soittanut niin sanotun taskupuhelun sosiaalityöntekijän vastaajaan, johon osa asunnossa rikoksen tapahtuma-aikaan tapahtuneista keskusteluista tallentui. Nainen on vaatinut puhelun asettamista hyödyntämiskieltoon luottamuksellisena viestinä.

Mies: Väkivalta riistäytyi käsistä

Kummankin syytetyn verestä todettiin teon jälkeen huumausaineita. Syytettyjen asunnolta takavarikoitiin teon jälkeen uhrin tekohampaat ja syyttäjän mukaan henkilöiden tarkoitus on ollut hävittää rikoksen todisteet.

Kumpaakin syytetään murhasta, mutta naisen osalta syyttäjällä on myös vaihtoehtoisena syytteenä yllytys murhaan. Mies katsoo syyllistyneensä tappoon kertoen teon riistäytyneen käsistä. Hän myös korostaa teon olleen suunnittelematon, sillä hän ei esimerkiksi ollut ”hoksannut” käyttää mukanaan ollutta mattoveistä teossa. Nainen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja