Raahen kaksoismurhasta syytetty yritti kuristaa naisen porttikongiin baari-illan jälkeen – teko jäi yritykseksi, koska mies luuli tajuttoman naisen kuolleen

Miestä syytetään nuoren naisen ja äitinsä murhasta Raahessa 1:02
Miestä syytetään lukuisista rikoksista, joista vakavimmat ovat kaksi murhaa.

Raahen kaksoismurhasta epäillyn miehen syyksi epäiltyä tapon yritystä puitiin tänään käräjäoikeudessa.

Julkiseksi tuleen syyttäjän haastehakemuksen mukaan mies oli kuristanut entuudestaan tuntemansa naisen tajuttomaksi yöllä baarista palatessa. Kaksikko oli syyttäjän mukaan tavannut toisensa baarissa sattumalta.

Naisen lähtiessä kohti kotiaan mies oli yllättäen vetänyt tämän matkan varrella olleeseen porttikongiin ja painanut seinää vasten.

– [Mies] on alkanut kuristamaan [naista] ja jatkanut niin kauan, että [nainen] oli mennyt tajuttomaksi ja valahtunut istualleen. [Mies] oli luullut tämän kuolleen ja poistunut paikalta, haastehakemuksessa kuvaillaan.

Ohikulkija oli kuitenkin havainnut tajuttoman naisen ja soittanut apua hätäkeskuksen kautta. Syyttäjän mukaan nainen oli kouristellut ja häntä oli ollut vaikea saada hereille.

Vammat olivat kuitenkin jääneet vähäisiksi. Yöllä lämpötila oli kuitenkin ollut lähellä nollaa astetta, joten nainen oli vaarassa paleltua kuoliaaksi pimeähköön porttikongiin.

Mies on myöntänyt syytteen pääkäsittelyssä. Hän oli kertonut asiasta oma-aloitteisesti esitutkinnassa.

Miehestä tehdyn mielentilatutkimuksen perusteella mies oli syyntakeeton, eikä ymmärtänyt tekojensa luonnetta.

Lue myös:

    Uusimmat