Syysmyräkkä länteen – "Kurjempaa kuin koiranilma"

Ärhäkkä matalapaine tuo tiistaiksi tuulta ja sadetta. Lounaisilla merialueilla tuuli voi voimistua lähelle myrskylukemia. Lännessä puuskat voivat olla voimakkaita mantereellakin.

Tänään runsaat sateet ovat kulkeneet lounaasta kohti koillista. Maan etelä- ja keskiosassa sateet tulevat vetenä, pohjoisessa lumena illan, yön ja aamun aikana.

- Huonoa ajokeliä on odotettavissa illalla Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen sekä yöllä ja aamulla maan pohjoisosaan. Räntä- ja lumisateiden joukossa voi olla myös jäätävää sadetta, joka tekee tienpinnoista liukkaita, toteaa MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Jo tiistaiaamuksi uusi sadealue saapuu lounaaseen. Kyseessä on pieni, ärhäkkä matalapaine, jonka tuntuu eniten maan länsiosassa.

"Mantereen puolellakin puuskat voivat olla yli 20 metriä sekunnissa eli vaarallisen voimakkaita."

- Sää on tiistaina lännessä kurjempaa kuin koiranilma. Tuuli voimistuu matalapaineessa nopeasti iltapäivällä ja voi yltää lähelle myrskylukemia lounaisilla merialueilla. Mantereen puolellakin puuskat voivat olla yli 20 metriä sekunnissa eli vaarallisen voimakkaita, sanoo Aleksi Jokela.

Kovimmat puuskat tulevat näillä näkymin Porin ja Turun välille ja siitä sisämaahan päin jopa Keski-Suomeen asti.

- Tuuli on voimakkaimmillaan tiistai-iltana Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Paikalliset tuulituhot ja sähkökatkot ovat mahdollisia.

Tiistain sateet kulkevat lounaasta jälleen kohti koillista. Päivä on sateinen ja tuulinen maan etelä- ja keskiosassa.

Keskiviikko on maan etelä- ja keskiosassa alkuviikkoa poutaisempi. Yksittäiset sadekuurot ovat kuitenkin mahdollisia. Pohjoisessa sataa jälleen räntää tai lunta keskiviikon vastaisena yönä ja keskiviikkona.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:








Lue myös:

    Uusimmat