Mainos

Syyslomat ruuhkauttavat lentokenttää

Syysloman alku on ruuhkauttanut Helsinki-Vantaan lentokenttää tänään. Lentokentältä kerrotaan, että vilkasta oli etenkin iltapäivällä, mutta iltaa kohti tungos on helpottanut.

Vaikka tämä päivä oli Finavian mukaan ruuhkahuippu, Helsinki-Vantaalla on poikkeuksellisen vilkasta koko viikonvaihteen ajan. Matkustajia kehotetaan saapumaan kentälle ajoissa. Aikaa tulee varata lentoasemalla liikkumiseen, matkatavaroiden luovutukseen sekä lähtöselvitykseen ja turvatarkastuksen tekoon.

Matkustajien kannattaa noudattaa oman lentoyhtiön antamia ohjeita. Lähtöportilla pitää useimmiten olla jo 20–30 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Finavia muistuttaa myös uudesta terminaaliuudistuksesta, jossa jako koti- ja ulkomanlentojen välillä on poistunut. Lennolle lähdetään ja matkalta saavutaan sen mukaan, operoiko oma lentoyhtiö terminaalissa 1 vai 2.

Helpota matkustamista

Kentällä säästyy aikaa, kun tekee lähtöselvityksen etukäteen joko internetissä tai tekstiviestillä tai lentoasemalla automaatilla.

Matkanteko nopeutuu, kun pakkaa matkatavarat oikein ja varautuu turvatarkastukseen. Syyskuun alusta vyöt otetaan pois ja ne asetetaan turvatarkastuksessa läpivalaisuhihnalle.

Helsinki-Vantaalla on yhä käynnissä terminaalien korjaus- ja saneeraustyöt. Työmaiden vuoksi palveluissa ja kulkureiteissä voi olla muutoksia tai lyhytaikaisia katkoksia. Myös osa lähtöselvitys- ja turvatarkastustiloista on tilapäisesti poissa käytöstä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.