Mainos

Syyslomakausi alkaa: Sää viilenee etelässäkin ensi viikolla

Sää viilenee ensi viikon aikana. Myös etelässä voi olla selkeällä säällä yöpakkasia, Lapissa pakkaslukemille jäädään yleisesti päivisinkin.

Perjantaina hajanaisia sateita tulee maan etelä- ja keskiosassa. Sateet tulevat osittain räntänä ja lumena Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosassa ja Kainuussa, paikoin myös Etelä-Lapissa.

Lauantaina etelässä ja lännessä on jo melko poutaista, maan keskivaiheilla tulee vielä joitain sateita. Räntää ja lunta voi sataa samoilla alueilla kuin perjantainakin. Lapissa poutainen sää jatkuu Etelä-Lapin ajoittaisia räntä- ja lumisateita lukuun ottamatta.

Sunnuntai on melko poutainen, mutta pilvinen päivä. Viikonlopun päivälämpötilat ovat etelässä noin kymmenessä asteessa, maan keskiosassa viiden asteen tienoilla ja Lapissa nollan asteen molemmin puolin.

Koululaisten syyslomia vietetään osassa maata jo ensi viikolla. Sää on viilenemässä etelässäkin, Lapissa on jo melko talvista säätä.

– Etelässäkin päivälämpötilat jäävät ensi viikolla alle kymmeneen asteeseen ja selkeinä öinä voi olla pakkasta. Lapissa pakkasta voi olla öisin jo yli kymmenen astetta ja päivisinkin voidaan jäädä pakkaslukemille. Viikko näyttää kuitenkin melko poutaiselta, kovin rankkoja sateita ei ole näköpiirissä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi viikon mahdolliset sateet tulevat etelässä pääosin vetenä, maan keskiosassa voi sataa myös räntää. Lapissa sateet tulisivat räntänä ja lumena. Sateen olomuotoennuste voi kuitenkin vielä muuttua.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

MTV Sää on nyt Facebookin ja Twitterin lisäksi myös Instagramissa.

Katso viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.