Syyslämpö palaa viikonloppuna – aurinkoa ja jopa +15 astetta

Alkuviikon kylmyys hellittää ja sää lämpenee loppuviikolla. Tulossa on kuitenkin myös ajoittaisia vesisateita.

Pohjoisessa satelee lunta vielä torstainakin. Etelässä ja paikoin idässä sataa vettä.

Perjantaina lämmin lounaisvirtaus voimistuu ja Suomen yli itään liikkuu illan ja lauantain vastaisen yön aikana vesisateita, Lapissa voi tulla aluksi räntääkin.

– Viikonloppuna ilmavirtaus käy voimakkaasti Norjan vuoriston yli ja Suomeen saapuu kuivempaa ja lämpimämpää ilmaa. Etelässä päästään parhaimmillaan 15 asteen tuntumaan, pohjoisessakin lämpenee 4-10 asteen lukemiin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Syyskuun loppupäivät ja lokakuun alku näyttävät vaihtelevilta. Ajoittain Suomen yli liikkuu sateita ja sää on keskimääräistä lämpimämpää. Tämän hetken ennusteen mukaan aurinkoisina päivinä etelässä lämpötila voi kohota ensi viikon alussa yli 15 asteeseen. Pohjoisessa on hieman viileämpää ja lämpötilat ovat siellä viiden asteen molemmin puolin.

– Mahdolliset kylmänpurkaukset jäävät lyhyiksi. Tässä voi olla tulossa jälleen pidempikin lämpöisä jakso, sanoo Markus Mäntykannas.

Viime päivinä sataneet lumet sulavat todennäköisesti viimeistään viikonloppuna.

Seuraa sateiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon. Sääsivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet ja kelikamerat.

Katso ylhäältä videolta ennuste lämpenemisestä ja alta lähipäivien aluelliset ennusteet:






Uusimmat