Syyrian oppositio: Kymmeniä kuolleita Homsissa

Syyrian hallituksen joukot ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiä kapinakaupunki Homsia vastaan.

Presidentti Bashar al-Assadia vastustavan opposition mukaan ainakin 50 ihmistä on saanut surmansa tulituksessa, jossa on käytetty muun muassa kranaatinheittimiä. Luvussa on mukana kolme kokonaista perhettä, jotka murhattiin yöllä.

Lisäksi Homsista on katkaistu sähköt ja kommunikaatioyhteydet. Aktivistien mukaan armeija valmistautuu lähettämään maajoukkoja Homsiin.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan Syyria on myös ahdistellut lääkäreitä ja muuta terveydenhuoltohenkilökuntaa, jotka ovat hoitaneet haavoittuneita mielenosoittajia.

Valtiollisen television mukaan siviilejä ja turvallisuusjoukkojen sotilaita kuoli autopommi-iskussa kaupungin keskustassa. Televisio syytti iskusta aseistautuneita terroristityhmiä.

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin eilen tavannut al-Assad sanoi olevansa sitoutunut verenvuodatuksen lopettamiseen.

Lavrov kehotti ulkomaita painostamaan Syyrian oppositiota neuvottelupöytään hallituksen kanssa. Hänen mukaansa al-Assadin kohtalosta päättäminen on syyrialaisten oma asia.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat