Syyrian armeija alkoi vetäytyä Daraan kaupungista

Syyriassa armeija on alkanut vetäytyä mielenosoitusten keskipisteenä olleesta Daraan kaupungista. Armeija otti Etelä-Syyriassa sijaitsevan kaupungin hallintaansa aiemmin tässä kuussa.

Maan virallinen uutistoimisto Sana kertoi, että sotilaat ovat vieneet päätökseen terroristien jahtaamisen ja rauhan palauttamisen kaupungissa. Uutistoimisto AFP:n toimittajan mukaan nelisenkymmentä panssariajoneuvoa lähti Daraasta mukanaan useita satoja sotilaita.

Armeija on samalla jatkanut ankaria toimia mielenosoittajia vastaan. Viime yönä sadat sotilaat marssivat taisteluvarusteissa pääkaupungin Damaskoksen liepeillä ja pidättivät presidentti Bashar al-Assadin vastustajia.

Sotilaat tunkeutuivat Saqban lähiöön, jossa tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään presidenttiä vastaan. Ihmisoikeusaktivistien mukaan yli 300 pidätettiin.

Ihmisoikeusryhmien mukaan presidentti al-Assadin joukot ovat surmanneet ainakin 560 ihmistä sitten maaliskuun. Yhdysvallat on syyttänyt Syyriaa barbaarisista toimista siviilejä vastaan.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat