Syy herttuattarien riidalle selvisi – tämän takia Catherine poistui itkien morsiusneitojen pukusovituksesta ennen Meghanin ja Harryn kuninkaallisia häitä

Herttuatar Catherinen ja Meghanin muutaman vuoden takaisen riidan alkukipinän syy on selvinnyt. 

Vuonna 2018 Isossa-Britanniassa alettiin kohista herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin väleistä, joiden kerrottiin huonontuneen merkittävästi sen jälkeen, kun Meghan ja prinssi Harry menivät naimisiin toukokuussa 2018.

Oletetun riidan kerrottiin saaneen ensimmäisen kipinänsä jo ennen häitä, kun Catherinen kerrottiin poistuneen itkien morsiusneitojen pukusovituksesta pienen tyttärensä prinsessa Charlotten kanssa, joka oli tuolloin kolmevuotias. 

Tatler-lehden kuninkaallisia läheinen lähde kertoo, että Catherine ja Meghan ajautuivat riitaan keskenään siitä, pitäisikö morsiusneitojen käyttää sukkahousuja hääpäivänä, jonka oli ennustettu olevan varsin aurinkoinen ja lämmin päivä. 

– Catherine halusi seurata protokollaa ja tunsi, että heillä pitäisi olla (sukkahousut). Meghan ei halunnut sitä, lähde kertoo. 

Hääpäivänä otettujen valokuvien perusteella Meghan voitti kiistan, sillä morsiusneidoilla, mukaan lukien prinsessa Charlottella, ei nähty sukkahousuja, kertoo The Sun. Välikohtauksen on kerrottu tapahtuneen muutamia viikkoja ennen Harryn ja Meghanin häitä. Pukusovitus oli lähteiden mukaan hyvin stressaava Catherinelle, joka päätyi poistumaan tilanteesta itkuisena. 

Lähteet ovat kuvailleet Catherinen ja Meghanin olevan hyvin erilaisia ihmisiä. Catherinen on kuvailtu olevan "hyvin sopiva" kuninkaalliseen elämään, kun taas Meghanilla oli omat haasteensa. Muutaman vuoden aikana on esiintynyt runsaasti spekulaatiota liittyen Meghanin tapaan kohdella työntekijöitään hovissa. Hovista huhuttiin Meghanin olevan vaativa ja erittäin korkean työmoraalin omaava ihminen, joka heräsi aamuvarhain ja lähetteli jatkuvasti työntekijöilleen ehdotuksia liittyen erilaisiin asioihin. 

Ollessaan osa hovia Meghanin työntekijöistä yhdeksän irtisanoutui työstään. Lähteiden mukaan Meghan tunsi olonsa ulkopuoliseksi kuninkaallisessa perheessä lähes välittömästi hänen ja Harryn häiden jälkeen. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat vuoden vaihteessa aikeistaan siirtyä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan sekä aikeistaan muuttaa Pohjois-Amerikkaan. Herttuapari vetäytyi virallisesti kuninkaallisesta elämästä maalis-huhtikuun vaihteessa. Hiljattain uutisoitiin, että elokuussa ilmestyvän uutuuskirjan mukaan päätöksen pariskunnan vetäytymisestä teki prinssi Harry, eikä herttuatar Meghan, kuten laajalti on epäilty ja spekuloitu. 

Lue myös:

    Uusimmat