Mainos

Sysmä mukana Euroopan kirjakyläverkostossa

Sysmän kunta on viikonvaihteen ajan aarreaitta vanhojen kirjojen ystäville. Kirjakylä-päivät on lähtölaukaus uuden kulttuuriyhtiön toiminnalle. Sysmä on jo verkottunut eurooppalaiseen kirjakylien perheeseen ja vanhojen kirjojen kauppa käy kohta myös sähköisesti.

Sysmä tuntuu kaikesta huolimatta hieman syrjäiseltä paikalta myydä kirjoja.
- Onhan se vähän kaukana "sivistyksestä", mutta itseasiassa luonto ja rauhallisuus luovat osaltaan täkäläistä tunnelmaa. Tänne tulee toisentyyppistä väkeä kuin on ruuhkakeskuksissa, arvelee tamperelainen kirjakauppias Markku Eskola.

Luonnehdinta sopii kaikkiin kirjakyläpaikkakuntiin Euroopassa. Sysmä on osa isompaa verkostoa. Paikkakunnille on yhteistä syrjäinen maaseutusijainti ja se, että vanhojen kirjojen on havaittu lisäävän matkailijavirtoja.

Sysmässä kirjakyläbisnestä kasvattamaan on perustettu yhtiö, joka jatkaa aiemmin yksityiseltä pohjalta virinnyttä ideaa. Kaupan on kirjallisuutta moneen makuun. Sysmä haluaa kuitenkin profiloitua eurooppalaisessa yhteisössä tiettyihin erikoisalueisiin.

- Tarkoitus on, että Sysmä keskittyisi ensinnäkin suomalais-ugrilaiseen kirjallisuuteen, mukaan lukien veljeskansat Siperiaa myöten. Sitten meillä on ohjelmassa virittäytyä skandinaaviseen kirjallisuuteen ja sitten meillä on tämä iso naapuri-Venäjä, luettelee toimitusjohtaja Osmo Harju Sysmän kirjakylä Oy:stä.
Kehittämisajatuksille Sysmän sijainti ei ole ongelma.
- Olemme heti ryhtyneet miettimään nettikaupan mahdollisuutta, sillä jos haluamme tehdä kauppaa, sen täytyy tapahtua Sysmästä ulospäin, sanoo Harju.

Kirjakylien verkkotoimintaa on kehitetty pilottihankkeena Euroopan komission rahoituksella ja tuloksena on kotisivu, jonka kautta pääsee jokaisen kylän kirjakauppoihin tekemään verkko-ostoksia. Nettikauppa on kuitenkin vain vaihtoehto. Tärkeä osa vanhan kirjan etsintää on penkominen ja lehteily - paikanpäällä.
(MTV3)
Sysmän www-sivut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.