Mainos

Syrjäseutujen ensihoito huolestuttaa

Suomen Sairaankuljetusliitto ry pelkää, että sosiaali- ja terveysministeriön esitys ensihoidon ja sairaankuljetuksen keskittämisestä pelastuslaitoksille heikentää syrjäseutujen ihmisten asemaa.

Sairaankuljetusyritykset ovat huolissaan harvaan asuttujen seutujen ambulanssipalvelujen säilymisestä. Alan yrittäjiä edustava Suomen Sairaankuljetusliitto ry pelkää, että esitys ensihoidon ja sairaankuljetuksen keskittämisestä pelastuslaitoksille heikentää syrjäseutujen ihmisten asemaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkisti äskettäin selvityksen, jossa kiireelliset sairaankuljetukset esitetään keskitettäviksi aluepelastuslaitoksille. Tällä tavoin saataisiin kustannuksia alas ja tehokkuutta kuljetuksiin. Liiton mielestä selvitys merkitsee yksityisten ambulanssifirmojen alasajoa.

Liitto muistuttaa, että yksityiset yritykset ovat maaseutupaikkakunnilla usein ainoita palveluntuottajia, jotka hoitavat niin kiireelliset kuin muutkin tehtävät. Se tähdentää, että harvaan asuttujen seutujen ikääntyvä väestö kaipaa myös keskimääräistä enemmän terveydenhuollon palveluja.

Sairaankuljetusliiton mielestä olisi järkevää pohtia sitä, miten yksityisen palvelutuotannon osuutta voisi lisätä ensihoidossa ja sairaankuljetuksissa myös suuremmissa kaupungeissa.

Sairaankuljetusliitto on aloittanut kaksipäiväisen kevätkokouksensa Mikkelissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.