Syrjäinen tshekkiläiskaupunki järkyttyi joukkoammuskelusta – Suomen paikallinen kunniakonsuli: "Ihmiset ovat shokissa"

1:09
MTV Uutiset Live aiemmin tänään: Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ammuskelussa sairaalassa Tshekissä

Tshekin Ostravan kaupungissa sijaitsevassa yliopistollisessa sairaalassa tapahtui tänään ammuskelu, jossa on kuollut ainakin kuusi henkilöä. Tekijä on poliisin mukaan saatu kiinni. Suomen Tshekin kunniakonsuli kuvailee paikallisten tunnelmia järkyttyneiksi.

Suomen paikallinen kunniakonsuli Petr Lukasíkin tiedossa ei ole, että kuolonuhrien, loukkaantuneiden tai mahdollisten tekijöiden joukossa olisi suomalaisia. 

Lukasík kertoo paikallisten asukkaiden olevan järkyttyneitä tapahtuneesta. Hän ei muista, että tshekkiläisittäin pienessä kaupungissa olisi koskaan aiemmin koettu vastaavaa tragediaa. 

– Vertaisin tätä [Ostravaa] Tampereeseen; rauhallinen entinen teollisuuskaupunki, Lukasík kuvaili tunnelmia aamupäivällä.

Vertaus on siinäkin mielessä osuva, että asukkaita Ostravassa on noin 289 000, eli vain hieman Tamperetta enemmän. Hän kuvailee kaupunkia hiljaiseksi.

– Ihmiset ovat shokissa, se on varmaa, Lukasík kuvailee paikallisten tunnelmia.

Poikkeavista havainnoista ilmoitettava poliiseille

Yliopistollinen sairaala evakuoitiin, mutta ampuja lähti karkuun paikalta aiheuttaen suuren ajojahdin kaupungissa. Poliisi kertoi Twitterissä puoli kahdentoista aikaan, että poliisi tavoitti epäillyn ampujan tämän autosta. Epäilty oli ampunut itseään päähän. 

Lukasík sanoi ennen tietoa epäillyn kiinnijäämisestä, että paikallinen poliisin tekee erittäin hyvää työtä, mutta varmuuden vuoksi tarpeetonta ulkona liikkumista tulisi välttää. 

– Kansalaisten tulisi olla varovaisia, jos huomaavat mitään tavallisesta poikkeavaa.

Tilanne on nyt viranomaisten mukaan ohi. Tavallisesta poikkeavista havainnoista kannattaa kuitenkin yhä ilmoittaa poliisille.

Jos Ostravassa olevat suomalaiset tarvitsevat neuvontaa tai heillä on muita kysymyksiä, he voivat olla myös suoraan yhteydessä häneen, Lukasík sanoo. Kunniakonsuleiden yhteystiedot löytyvät suurlähetystöjen verkkosivuilta

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja