Ruotsin Norrköpingissä räjähti kerrostalossa– poliisin mukaan tapaus liittyy aikaisempiin rikoksiin

Poliisin mukaan on selvää, ettei kyse ole yksittäisistä tapauksista.

Ruotsissa Norrköpingin keskustassa sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui räjähdys, poliisin tiedottaja kertoi aamulla. Ilmoitus räjähdyksestä tuli puoli neljän aikaan aamuyöstä paikallista aikaa.

Rakennus on viranomaisten mukaan kärsinyt pahoja vahinkoja, mutta kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti.

Räjähdys liittyy aiempiin kaupungissa tapahtuneisiin väkivaltaisuuksiin, esitutkinnan johtaja Jan Staaf sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina iltapäivällä.

Norrköpingissä on viime viikolla tapahtunut useita vakavia rikoksia, kuten kiinteistöihin kohdistuneita ampumavälikohtauksia.

Staaf sanoi, ettei voi sanoa tarkkaa tapaa, jolla tapaukset liittyvät toisiinsa.

– Mutta on aivan selvää, että kyse ei ole yksittäisistä tapahtumista, vaan kaikki ovat yhteydessä toisiinsa eräänlaisena spiraalina, väkivallan kierteenä, Staaf sanoi.

Tällä hetkellä poliisi ei epäile tai ole ottanut kiinni ketään väkivaltarikoksesta epäiltynä.

Staaf sanoi, että poliisi toivoo saavansa tietoa, joka ohjaisi heidät henkilön tai henkilöiden perään ja johtaisi kiinniottoon.

Poliisi on aiemmin varoittanut "hälyttävästä väkivallan kierteestä" kaupungissa.

Lieviä vammoja lasinsiruista

Norrköpings Tidningarin mukaan muun muassa useita toisen ja kolmannen kerroksen ikkunoita tuhoutui räjähdyksessä. Myös ajoneuvot ja muut lähellä olevat esineet vaurioituivat räjähdyksessä.

Poliisi oli aamulla eristänyt laajan alueen rakennuksen ympäriltä.

Aamulla kerrottiin myös, että poliisi tutkii tapausta törkeänä yleisvaarallisena rikoksena.

Räjähdyksessä pahimmin kärsineessä asunnossa olleet aikuiset sekä ainakin yksi huoneistossa olleista lapsista loukkaantuivat lievästi lasinsiruista.

– Toivomme, että vältymme jatkossa vielä vakavammilta loukkaantumisilta, tutkinnanjohtaja Staaf sanoi iltapäivän tiedotustilaisuudessa.
 

Lue myös:

    Uusimmat