Mainos

Syöpähoidot eivät estä sikainfluenssarokotetta

Syöpäjärjestöt suosittelevat sikainfluenssarokotetta kaikille syöpäpotilaille. Järjestöt muistuttavat, että syöpähoidot eivät ole esteenä rokotteen ottamiselle. Rokotteen voi ottaa niin sädehoidon kuin hormonihoidonkin aikana.

Syöpäjärjestöjen mukaan rokotteen ottaminen on mahdollista myös syöpälääkityksen aikana, mutta rokotteen teho saattaa olla alentunut.

Solunsalpaajahoitoja saavien potilaiden rokotus on syytä ajoittaa niin, ettei rokotetta anneta tulehduksen aikana tai silloin, kun lääkityksen takia veriarvot ovat matalat.

Syöpäpotilaat ovat riskiryhmä, joille sikainfluenssarokote annetaan omassa terveyskeskuksessa. Riskiryhmään kuuluvat syöpähoidoissa olevat potilaat ja ne henkilöt, joiden solunsalpaajahoidosta on alle kolme kuukautta tai kantasolusiirrosta on kulunut alle vuosi.

Sikainfleunssa tarttuu yskiessä ja aivastaessa tai hengitystie-eritteillä tahrautuneiden käsien välityksellä. Tartunnan saaneet ihmiset voivat tartuttaa virusta noin vuorokauden ennen oireiden ilmaantumista ja edelleen jopa seitsemän päivän ajan sairastumisen jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.