Mainos

Syöpään kuolevan Kian, 6, hartain toive toteutui: Tapasi joulupukin – Äiti: "Hän oli kuin filmitähti"

Kuusivuotiaan Kia-tytön unelma kävi toteen, kun hän sai matkustaa Rovaniemelle ja tavata joulupukin. Syöpädiagnoosin saanut tyttö piti joulupukin tapaamista hartaimpana toiveenaan.

Hyväntekijä Brother Christmas mahdollisti sen, että kolme vuotta sitten syöpädiagnoosin saanut Kia ja hänen koko perheensä pääsivät nauttimaan matkasta pohjoiseen.

Kian äiti, Aune Solja-Viuhko sanoo, että aivokasvain on levinnyt laajalle. Elinaikaa tytölle on annettu muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.

Syksyllä Kia aloittaisi koulun.

– Laitoimme hänelle jo koulun hakuun, mutta lääkäri sanoi, ettei usko, että sinne asti päästään. Muutaman viikon hän jaksanee olla hyvässä kunnossa, mutta sitten tullee romahdus.

Joulupukki ja poroja

Vanhemmat, Kia ja hänen kolme sisarustaan saivat pakata laukkunsa maanantaina. Lento joulupukin maahan oli totta. Lentoon jouduttiin pyytämään lupa lääkäriltä.

– Lento meni hyvin, vaikka jännitys oli kova. Kia tykkäsi kovasti. Laukussa oli lääkkeet Kiaa varten, jos olisi tarvinnut. Laskeutumisvaiheessa pientä aivopainetta taisi olla, mutta siinä annettiin vähän lääkettä, kaikki meni hienosti, äiti kertoo.

Ennen lennon lähtöä Kialle oli järjestetty VIP-tiloihin melkoinen yllätys. Tyttöä olivat saattamassa matkaan Onneli ja Anneli. Supersuositun kirjasarjan ja elokuvien hahmot.

– Aluksi Kiaa jännitti kovasti, mutta kyllä se siitä sitten helpotti, äiti muistelee.

Perillä tavattiin tietysti se joulupukki. Lahjojakin oli luvassa. Koko porukka vieraili myös porofarmilla ja husky-koirien luona.

Hän oli kuin pieni filmitähti

– Kia nautti kovasti koko ajan. Hän oli kuin pieni filmitähti siellä. Kaikki oli hänelle niin uutta. Kia oli, kuin pieni tyttö karkkikaupassa.

Matkaseurueeseen kuului myös kuvaaja, joka ikuisti videolle perheen seikkailut. Matkan muistoista koostetaan video esimerkiksi Brother Christmasin Facebook-sivuille.

– Aamulla oli pieni vaikea hetki, kun Kia kerkisi tottua siihen pieneen luksuselämään siellä reissussa. Ei ollutkaan enää kameroita.

Äiti kertaa vielä, miten ihanaa oli nähdä pienen tyttären nauttivan reissusta kaikin mahdollisin tavoin.

Äidin mukaan perhe toivoo joka ilta, että tulisi vielä huominen.

– Sellaiset ajatukset yritetään kuitenkin pistää taka-alalle ja nautitaan siitä hetkestä, mitä meillä vielä on.

Kia muisti reissulla esikoulukavereitaan ja toi heille karkkituliaisia. Kialla olikin matkan jälkeen kiire kertomaan eskariin, mitä kaikkea tuli koettua ja nähtyä.

Korjattu juttua 14.4. klo 9.50: Äidin etunimi on Aune, ei Soile, ja perheessä on neljä pientä lasta ja lisäksi kaksi teini-ikäistä, ei viisi lasta kuten aiemmin oli mainittu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.