Mainos

Parantumattomasti sairaan Millan, 14, unelma halutaan toteuttaa – Äiti: "Hän tahtoisi nähdä revontulet"

Perheystävät halusivat ilahduttaa syöpään sairastunutta 14-vuotiasta Milla-tyttöä. Ideasta syntyi huomattavan vastaanoton saanut hyväntekeväisyyskampanja. Jos lääkäri antaa luvan, Milla perheineen pääsee joululomalla katselemaan lasi-iglusta revontulia.

Liperiläisten Silvennoisten perheessä kesää odotettiin innolla. Suunnitteilla oli lomareissuja ja muuta perheen yhteistä aikaa. Perheellä oli ollut takanaan kaksi rankkaa vuotta, kun perheen keskimmäinen tyttö Milla sairastui syöpään. Vuotta aikaisemmin hänet oli kuitenkin kertaalleen jo todettu terveeksi ja toukokuussa pidetyssä syöpäkontrollissa kaikki vaikutti olevan kunnossa.

Kesäkuun lopussa hammaslääkärin magneettikuvissa näkyi kuitenkin jotain poikkeavaa. Millan syöpä oli uusinut.

– Kun meille tulikin puhelinsoitto, että nyt pitäisi tulla käymään sairaalassa, tunne oli jalaton, kuvailee Millan äiti, Maija Silvennoinen.

Tutkimuksissa selvisi, että Millan kallon sisällä sijaitseva syöpä on muuntautumiskykyinen. Täsmälääkettä ei ole, ja syövän sijainnin vuoksi leikkaaminen ei ole mahdollista.

– Myös Milla oli hyvin järkyttynyt ja pettynyt syövän palaamisesta. Hän on silti säilyttänyt positiivisen asenteen ja ajattelee, että itkemään ehtii myöhemminkin. Hän tahtoo nyt keskittyä elämään päivä kerrallaan, äiti muistelee tapahtunutta.

"Tahdomme toteuttaa Millan toiveen"

Tieto Millan sairaudesta sai Maijan ystävät Syöpälasten yhdistyksestä ajattelemaan, että he tahtoisivat piristää tyttöä toteuttamalla tälle jonkin tärkeän haaveen. Maija olikin ensimmäinen henkilö, jolta tytön toiveita tiedusteltiin.

– En osannut antaa heille mitään vastausta alkuun. Milla on aina ollut tyytyväinen vähään. Meiltä ei puutu mitään, toivoisimme vain, että Milla olisi terve.

Vasta ystävien soitettua Maijan siskolle ja hänen asiaa selviteltyä kävi ilmi, että Milla oli joskus puhunut Lapissa sijaitsevista lasi-igluista.

– Tämän tiedon jälkeen ystäväni ottivat yhteyttä Westpro4U-yritykseen, joka toteuttaa myös hyväntekeväisyyskampanjoita. Tätä seurasi lumipalloefekti. Mukana ovat nyt Joensuun Maila, muutama yksityishenkilö ja paikallinen kahvila, jossa voi jättää rahaa Millan unelman toteuttamiseen.

Ihmisten halu toteuttaa Millan unelma on yllättänyt perheen.

– Tähän mennessä olen ainoastaan pyytänyt muita rukoilemaan Millan puolesta, koska kaikki maalliset keinot ovat jo käytössä. Olemme kaikki todella kiitollisia ihmisten avusta, Maija kertoo.

Perhe ei vielä toistaiseksi tiedä, mitä kaikkea Lapin matkalla tehdään, sillä he eivät osallistu retken sisällön suunnitteluun

– Milla on vain todennut, kuinka hän toivoisi näkevänsä revontulet lasi-iglusta, äiti kertoo.

Perheen Lapin matkaa on alustavasti suunniteltu loppiaiselle, kunhan Millan lääkäri antaa luvan.

Usko, perhe ja ystävät kannattelevat

Syksy on ollut koko perheelle vaikea Millan syöpädiagnoosin jälkeen. Milla saa hoitoa syöpään, mutta lääkärit eivät ole antaneet lapsen parantumisesta mitään ennustetta. Heille on vain kerrottu, että parannuskeinoa ei ole.

– Milla itse korostaa sitä, että ei tahdo keskittyä sairauteen, vaan elää.

Maija mainitsee, että vaikka äidin tuska on tilanteessa suuri, perheen isällä on loistava taito pitää tunnelmasta huolta perheen sisällä.

– Mieheni Juha heittää huumoria joka asiasta ja pitää huolen siitä, että muistamme nauraa välillä kaiken keskellä. Usko, perhe ja ystävät ovat ne kolme asiaa, jotka kannattelevat vaikeassa tilanteessa.

Millan arjessa parhaita hetkiä ovat ne, kun veriarvot ovat olleet hyvät ja tyttö on saanut taas luvan tavata ystäviään.

– Meillä on silti pyritty elämään tavallista elämää päivä kerrallaan. Talossa on kaksi teiniä ja samalla tavalla kuin ennenkin meillä kiistellään siitä, kuka saa juoda kokispullon loppuun.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja